LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

Lefke, Sakinşehir yolculuğundan esinlenerek, kendi tiyatro hareketini yaratıyor

Lefke, Sakinşehir yolculuğundan esinlenerek, kendi tiyatro hareketini yaratıyor

Lefke, Sakinşehir yolculuğundan esinlenerek, kendi tiyatro hareketini yaratıyor.

Yayın Tarihi: 13/02/14 06:40
okuma süresi: 2 dak.
Lefke, Sakinşehir yolculuğundan esinlenerek, kendi tiyatro hareketini yaratıyor
A- A A+

Sakinşehir (cittaslow) hareketi; çevrenin, suyun ve havanın doğal temizliğini sağlamayı amaçlar, evet! Sakinşehir hareketi; sağlıklı bir çevre ve insanca bir yaşam amaçlar, evet! Küreselleşme palavrasıyla dayatılan tüketim çılgınlığının kuduz hızına karşı çıkar… Evet, biz -sıradan insanlar- neo-liberal saldırılara karşı durmak zorundayız ! Doğayla uyum içinde, geleneksel "zanaat"ların eşsiz renkleri ve "sanat"la ! Eski masallar ve destanlarla, maniler veşiirlerle, müzik ve dans; resim ve heykel… ve tiyatroyla kuşkusuz. Bir silah olarak tiyatro ile !

Farkında olmasak da; insan ilişkileri teyatraldır, insanın özü tiyatrodur çünkü… Bizim tiyatro hareketimiz de bir isyan olacaktır "yayılmacı yalan imparatorluğu"na karşı, Augusto Baal'in deyişiyle; "… Gerçeği görmemizi engelleyen, görünmez kılınmış her saldırıya karşı, tiyatro yaparak günlük yaşantımızın sahnesini aydınlatmaktır niyetimiz…" Akıllıca ve yavaş ! Molier'in dediği gibi: " En güzel yemişleri, yavaş yavaş gelişen ağaçlar verirler."

Lefkeli Yavaş Tiyatro ekibi, Samuel Beckett'in "Godot'yu Beklerken" isimli oyununu Mayıs ayından başlayarak adanın hemen her sahnesinde seyirciyle buluşturmayı amaçlıyor. Oyun çalışmaları Lefke AKM'nde ve özellikle de çevre katliamlarının, trafik katliamlarının yaşanmakta olduğu mekanlarda; parsellenmiş deniz kıyılarında, yangın yerlerinde, taş ocaklarında yapılıyor. Deneyimli tiyatro sanatçısı İsmail Işılsoy'un uyarlayarak yönettiği oyun, yine Mayıs ayında korkunç bir çevre katliamının yaşanmakta olduğu Lefke çöplüğünde de sergilenecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.