LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

Lefke, tarihi ve kültürel yönden tanıtılacak

Lefke, tarihi ve kültürel yönden tanıtılacak

LAÜ'de Yaşadığım yer: Lefke konulu panel ve sergi düzenlenecek.

Yayın Tarihi: 09/03/14 11:57
okuma süresi: 2 dak.
Lefke, tarihi ve kültürel yönden tanıtılacak
A- A A+

Lefke Avrupa Üniversitesi Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü tarafından "Yaşadığım yer: Lefke" konulu panel ve fotoğraf (Maketlerle Enstelasyon-Ses ve Gölge Oyunu) sergisi düzenlenecek.

LAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ferda Öztürk Kömleksiz, LAÜ'de okuyan gençlerin sanata ve özellikle güncel sanata olan ilgilerini artırmak, yaratıcılıklarını geliştirebilmek, onlara sanat sevgisini ve kültürünü kazandırmak ve yaşadıkları yer olan Lefke'yi tarihi ve kültürel yönden tanıtmak, çevrelerindeki güzellikleri görerek yaşadıkları yere sahip çıkıp farkındalık kazandırmak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Etkinlik 20 Mart 2014 tarihinde LAÜ Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi Konferans Salonu girişinde saat 11:00'de "Gençlerin gözüyle Lefke" konulu fotoğraf sergisinin açılışı ile başlayacak. Etkinliğin ikinci bölümü, Lefke'nin tarihi ve kültürel dokusuna bir yolculukla, LAÜ Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi Konferans Salonu'nda maketlerle enstelasyon- ses ve gölge oyunu sergisinin ardından panel ile devam edecek.

Sergi hakkında bilgi veren Kömleksiz, serginin ikinci bölümünü oluşturacak olan maketlerle enstelasyon- ses ve gölge oyunu sergisinin; karanlık bir ortamda el fenerleri ile gölge oyununa olanak sağlayacak biçimde projelendirilen toplam 30 adet maketten oluştuğunu belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.