LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

"Lefke Sokak Hayvanları Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi" uygulama aşamasında

"Lefke Sokak Hayvanları Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi" uygulama aşamasında

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) tarafından projelendirilen Lefke Sokak Hayvanları Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi Projesi uygulama aşamasına geldi.

Yayın Tarihi: 08/07/14 14:24
okuma süresi: 2 dak.
"Lefke Sokak Hayvanları Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi" uygulama aşamasında
A- A A+

LAÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, yaklaşık bir buçuk yıl önce LAÜ öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Salman Günalp tarafından sokak hayvanlarının daha iyi koşullarda yaşatılmasının toplumsal yaşama yapacağı olumlu katkı düşünülerek tasarlanan proje, Avrupa Komisyonu'nun yarışmalı jürilerinden onay alarak uygulama aşamasına getirildi.

AB Toplumsal Kalkınma Merkezi'nde LAÜ adına Genel Sekreter Mehmet Yalçın'ın imza koyduğu ve iki aşamalı olarak hayata geçirilmesi planlanan projenin ilk bölümünde sokak hayvanları için doğal yaşam park alanı içerisine hayvanların barınmalarını sağlayacak bir ünite ile operasyon ve müdahalelerin yapılabileceği bir ameliyathane inşa edilecek.

Proje, Lefke Belediyesi ile işbirliği içinde yürütülecek.

GÜNALP

Yrd. Doç. Dr. Özlem Salman Günalp, geleneksel barınak formatından ziyade, sokak hayvanlarının doğal ortamlarında hayatlarını sürdürecekleri bir yaşam alanı olarak tasarlanan projenin, Lefke kent sınırları içerisinde yaşayan sahipsiz sokak hayvanlarının toplanarak kısırlaştırmaları, aşılanmaları ile gerekli bakımlarının yapılacağı ünite şeklinde hazırlanacağını vurguladı.

Günalp, projenin ikinci aşamasının ise, hayvanların sahiplendirilmesi ve kent sakinleriyle birlikte yaşama pratiği çerçevesinde tasarlandığını söyledi.

Özlem Günalp, "kentin farklı yerlerine yerleştirilecek su ve mama kaplarıyla noktalar oluşturmayı", "kent içerisinde yaşayacak hayvanların barınabileceği kulübeler kurmayı" ve "kent yaşamının doğallığı çerçevesinde halkta konuyla ilgili farkındalık yaratmayı" amaçladıklarını belirtti.

Günalp, olanaklar çerçevesinde bölge halkının evcil hayvanlarına da sağlık hizmeti verileceğini sözlerine ekledi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.