LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ'de Kıbrıs'ın tarihi ve kültürel değerleri irdelendi

LAÜ'de Kıbrıs'ın tarihi ve kültürel değerleri irdelendi

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) İletişim Bilimleri Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü tarafından "Kıbrıs Tarihi ve Kültürü" konulu seminer düzenlendi. LAÜ Sinema Salonu'nda gerçekleştirilen seminere, Lefke Turizm Derneği Asbaşkanı Hasan Karlıtaş konuşmacı olarak katıldı.

Yayın Tarihi: 11/07/14 14:18
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ'de Kıbrıs'ın tarihi ve kültürel değerleri irdelendi
A- A A+

Seminerde, Kıbrıs'ın tarihi ve kültürü hakkında genel olarak bilgi veren Karlıtaş, KKTC'nin tarihsel, kültürel ve doğal konumu bakımından önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Kıbrıs adasının sadece tarihi ve kültürel açıdan zengin olmadığına vurgu yapan Karlıtaş, bu değerlerin yanında farklı endemik bitki türleri, sürüngenler, kareta kareta kaplumbağalar, çeşitli kuş türleri bakımından da tabii ve doğal zenginliklerin olduğunu örnekler vererek açıkladı.

Karlıtaş, "Farklı medeniyetler hüküm sürdü"

Kıbrıs'ta Roma, Bizans, Lüzinyan, Venedik, Osmanlı ve İngilizlerin hüküm sürdüğünü söyleyen Karlıtaş, bakıldığında adada hakimiyetlerini sürdüren bütün medeniyetlerin birbirinden farklı tarihi ve kültürel etkilerinin olduğunu, bu değerlerin etkisinin bugün tarih, kültür ve inanç turizmine büyük fayda sağladığını ifade etti.

Karlıtaş sunumunun devamında, ülkenin farklı bölgelerinde bulunan kilise, camii, katedral, tapınak gibi tarihi ve kültürel dini ibadet yerlerinin oldukça fazla olduğunu belirterek bu yerlerin 'inanç turizmi' doğrultusunda doğru değerlendirilip kullanılması sonucu büyük bir turist potansiyelinin ülkeye akışının sağlanabileceğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.