LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

Cengiz Topel Hastanesi Atık Su Tesisi'nden elde edilen suyun kullanımına başlandı

Cengiz Topel Hastanesi Atık Su Tesisi'nden elde edilen suyun kullanımına başlandı

Avrupa Birliği hibesiyle yapılan Cengiz Topel Hastanesi atık su tesisi ve buradan çıkan suyun geri dönüşümde kullanılması projesinin başarıyla sonuçlandığı ve atık suyun kullanımına başlandığı bildirildi.

Yayın Tarihi: 17/07/14 15:29
okuma süresi: 2 dak.
Cengiz Topel Hastanesi Atık Su Tesisi'nden elde edilen suyun kullanımına başlandı
A- A A+

Lefke ve Çevre Köyleri Dayanışma ve Kalkındırma Derneği (LEKAD) Başkanı Hakan Oran yaptığı yazılı açıklamada, AB'ye aday ve potansiyel aday ülkelere kırsal bölgelere yönelik hibe projesi sağlayan Avrupa Komisyonu'nun açtığı hibe projesine başvurarak "Cengiz Topel Hastanesi'ne atık su arıtma tesisinin yapılması ve geri dönüşümde kullanılması projesi"ne hibe alan derneğin projesinin başarı ile sonuçlandırıldığını kaydetti.

Oran, bahçe sulama ve golf alanlarında kullanılacak suyun arıtılması sürecinin başarıyla tamamlanarak arıtılan suyun kullanılmaya başladığını belirtti.

GÜNDE 30 METREKÜP SU TASARRUFU

LEKAD Başkanı Oran, projeyle birlikte şebekeden kullanılan günlük yaklaşık 30 m3, gelecekte 80 m3 sudan tasarruf edileceğini, şebekeden kullanılan suya ödenen paradan ekonomik tasarruf yapılacağını, hastaneden hizmet alan tüm vatandaşların çevresiyle birlikte daha hijyen bir ortamda hizmet alacağını ifade etti.

Oran ayrıca, herhangi bir teste tabii tutulamayan şebeke suyu yerine kullanılabilirliği sürekli kontrol edilebilen arıtma sistem suyunun kullanılacağını ve geri dönüşümle çevrenin korunmasına katkıda bulunulacağını açıkladı.

Son 4 yıldır projeye farklı zamanlarda gerek görüş ve düşünceleriyle, gerekse maddi olarak katkıda bulunan herkese teşekkür eden Oran, "Şu bir gerçek ki insan olmadan çevre var olmaya devam edebilecek kabiliyettedir ama çevremiz ve doğal kaynaklarımız olmasa insan yok olacaktır. Kıbrıs Türk halkına ve bölgemize hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.