LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

Yeşilırmak Direnişi ve Bütünleşme Günü yarın kutlanacak

Yeşilırmak Direnişi ve Bütünleşme Günü yarın kutlanacak

Yeşilırmak Direnişi ve Bütünleşme Günü'nün 40. yıldönümü yarın Yeşilırmak bölgesinde düzenlenecek törenlerle kutlanacak, direnişte şehit düşenler anılacak.

Yayın Tarihi: 04/09/14 11:39
okuma süresi: 2 dak.
Yeşilırmak Direnişi ve Bütünleşme Günü yarın kutlanacak
A- A A+

Güzelyurt Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Yeşilırmak Şehitliği'ndeki tören saat 17.00'de başlayacak. Ardından Atatürk Büstü önünde de bir tören düzenlenecek. Buradaki törende günle ilgili konuşmalar yapılacak, şiirler okunacak.

Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan konuyla ilgili mesajında, Yeşilırmak mücahitlerinin Kıbrıs Türk mücadele tarihinde destan yazdığını vurgulayarak, "Mücahitlerimizin cesur ve başarılı çıkışı gelecek kuşaklara gurur kaynağı olacak" dedi.

Ersan, "Kurtuluş ve özgürlük mücadelemizin ayrıntılarının konuşulduğu bu mutlu yıldönümünde, halkımızın özgür ve egemen bölgesinde birlik, beraberlik ve bütünsellik içinde yaşama felsefesinin vazgeçilmezliği vurgulanacak" dedi.

1974 Barış Harekâtı'nda Yeşilırmaklıların Mehmetçikle kucaklaştığını anlatan Ersan, "Kıbrıs Türk halkının damarlarında dolaşan direniş ruhu gerekirse Yeşilırmak'taki gibi yeniden şahlanabilir. Yeşilırmak mücahitlerinin Kıbrıs Türk mücadele tarihine yazdığı destan, Kıbrıs Türkü'nün topraklarına ve özgürlüğüne olan sarsılmaz tutkusunun en güzel örneğini oluşturuyor" diye ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.