LEFKE
okuma süresi: 1 dak.

LAÜ'de kültürel çeşitlilik arttı

LAÜ'de kültürel çeşitlilik arttı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) 2014-2015 Akademik Yılı'nda uluslararası öğrenci çeşitliliğini arttırarak 38 değişik ülkeden gelen öğrenci profilini 44'e yükseltti. Bir Dünya Üniversitesi olma yolunda hızla ilerleyen LAÜ, bu yıl uluslararası öğrenci sayısında büyük oranda artış yaşadı.

Yayın Tarihi: 18/10/14 12:52
okuma süresi: 1 dak.
LAÜ'de kültürel çeşitlilik arttı
A- A A+

Uluslararası öğrenci sayısında ciddi artış

LAÜ'de daha önce 38 farklı ülkeden gelen öğrenci eğitim görürken bu yıl ayrıca, Cezayir, Benin, Mısır, Fas, Ruanda ve Endonezya gibi ülkelerden de öğrenci alarak bu sayıyı 44'e çıkarıp uluslararasılaşma yönünde ciddi adımlar attı. Türkiye'den gelen öğrenci sayısındaki artışla birlikte, uluslararası öğrenci sayısında da %77.6'lik artış sağlandı.

LAÜ, yabancı uyruklu öğrencilerine sağlamış olduğu farklı burs olanaklarının yanında, sosyal, bilimsel, kültürel ve sportif alanlarda etkinlikler düzenleyerek onlara, arkadaşlarıyla uyum sağlayabilme, derslerine adapte olabilme ve kendilerini geliştirebilme olanağı da sağlıyor. Bunların yanında kültürel paylaşım imkanı bulan öğrenciler kampüs ortamında ülkelerinin özel günlerini arakadaşları ile kutlama imkanı buluyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.