LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

Lefke'de CMC sorunu devam ediyor

Lefke'de CMC sorunu devam ediyor

Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği Başkanı Ahmet Hızlı, CMC alanının kiralandığı Port İsbi Cyprus Free Zone Marine & Logistic Services'in, sözleşmesinde taahhüt ettiği işler için belirtmiş olduğu zaman tablosunun gerisinde kaldığını iddia ederek, bölgede herhangi bir ilerleme olmamasından endişe duyduklarını kaydetti.

Yayın Tarihi: 24/10/14 17:52
okuma süresi: 2 dak.
Lefke'de CMC sorunu devam ediyor
A- A A+

Hızlı tarafından yapılan yazılı açıklamada, endişelerini aktarmak için firma ve hükümet yetkilileri ile görüştükleri ancak sonuç alamadıkları kaydedildi.

Açıklamada, CMC alanının, 22 Ağustos 2007 tarihinde 49 yıllığına Port İsbi Cyprus Free Zone Marine & Logistic Services Ltd.'e, ilgili bölgenin rehabilite edilerek serbest liman yapılmasına öncü olması için kiralandığı anımsatıldı.

Sözleşmeye göre dört yıl içinde maden atıklarının temizlenmesi gerektiğini belirten Hızlı, "Yapılan çalışmalarda ana yol kenarındaki bazı bölgelerden maden atıklarının alınıp yukarda bulunan havuzlara taşındığını biliyoruz. Fakat bu işlemin temizleme değil, göz önünden kaldırma çalışması olduğunun da farkındayız. Sözleşme gereği taahhüt edilen çalışmalar geçen süreç içerisinde yapılmış olsaydı şu an Gemikonağı CMC alanı, serbest liman bölgesi için temelleri atılmış ve ilgili binaların da yükseldiğini görmüş olacaktık" ifadesini kullandı.

CMC alanında herhangi bir işlemin yapılmamasından hem kendilerinin hem de diğer Sivil Toplum Örgütleri'nin endişe duyduğunu belirten Hızlı, bu sıkıntıları; firma yetkilileri, sözleşmeyi yapan Ekonomi Bakanlığı ve Başbakan ile görüştüklerini ancak sonuç alamadıklarını kaydetti.

Hızlı, hükümet yetkililerinden, en erken zamanda CMC alanı için yapılmış olan sözleşmede belirtilen maddeler üzerinde firma ile görüşerek, gereğinin yapılmasını talep etti.

Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği'nin, Lefke ve bölgesinde yapılması planlanan her türlü kirli yatırıma ve halkın onaylamadığı çalışmalara karşı olduğuna vurgu yapan Hızlı, bölgedeki maden atıklarının temizlenmesi için acil bir çözüm üretilmesini istedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.