LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ'de Kuzey Kıbrıs'ın çevre sorunları incelendi

LAÜ'de Kuzey Kıbrıs’ın çevre sorunları incelendi

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ), İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Okan Veli Şafaklı ve Yrd. Doç. Dr. Fehiman Eminer'in, "A Research on the Environmental Problems of Northern Cyprus" adlı çalışmaları "Journal of Environmental Protection and Ecology (JEPE)", dergide yayımlandı.

Yayın Tarihi: 29/10/14 13:12
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ'de Kuzey Kıbrıs’ın çevre sorunları incelendi
A- A A+

Doç. Dr. Okan Veli Şafaklı Kuzey Kıbrıs'ın çevre sorunlarının ortaya konmasına yönelik yapılan ortak araştırma hakkında bilgiler verdi. Şafaklı, kalkınma için sürdürülebilir bir çevrenin dünyada öne çıkan bir hedef haline gelmiş olduğunu belirtti.

Şafaklı, "Üniversite öğrencilerine uygulanan ve 19 çevre sorunundan hangilerinin Kuzey Kıbrıs'ta öne çıktığını ortaya koymayı amaçlayan araştırma sonuçlarına göre, enerji sorunu, planlama eksikliği, su kirliliği, çevre kirliliği ve toprak kirliliği öne çıkarken, savaşın yarattığı kirlilik ve erozyon üniversite öğrencileri tarafından çevre sorunu olarak değerlendirilmemiştir" dedi. Şafaklı, hava kirliliğinin birçok gelişmekte olan ülkede ilk sırada yer alan çevre sorunu olmasına rağmen Kuzey Kıbrıs'ta öğrencilerin hava kirliliği konusunda kesin bir fikre sahip olmadıkları ifade etti.

Şafaklı son olarak, çevre sorunlarının ortaya konması ve bu sorunların giderilmesine yönelik tedbirlerin alınmasının ülkelerin kalkınması açısından önem taşıdığını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.