LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

SDP: "Önerimiz, Lefke'ye yeni bir liman inşa edilmesi"

SDP: "Önerimiz, Lefke'ye yeni bir liman inşa edilmesi"

Kıbrıs tarihimizde önemli bir yerleşim bölgemiz olan Lefke bölgesi ile ilgili olarak siyasi erk yaptıkları yanlış açıklamalar ile insanlarımızı tedirgin etmeye devam ediyorlar.Lefke ve bölge köylerimize gelmiş geçmiş tüm hükümetler hiçbir yatırım yapmazken üstüne üstlük şimdi bir hastane konusunda da Lefke ve bölgesi insanlarımızı üzmeye devam ediyorlar.Ayrıca siyasi partilerin ayrımcılık yapacak kadar ileri giden açıklamaları Güzelyurt ve Lefke halkını da karşı karşıya getirdi.

Yayın Tarihi: 06/11/14 15:37
okuma süresi: 2 dak.
SDP: "Önerimiz, Lefke'ye yeni bir liman inşa edilmesi"
A- A A+

Sosyal Demokrat Parti olarak Hükümeti bu konuda ayrımcılık yapmamaya davet ediyoruz.Hem yatırım yapmayacaksın hem de bir hastaneyi halkın hizmetine getirmeyeceksin.Yıllardır Lefke halkının ve yöresindeki köylerin hep ikinci sınıf vatandaş muamelesine maruz bırakılmasını şiddetle kınıyoruz.

Lefke halkına bir Hastaneyi çok gören bu zihniyetlerin ülkeye nasıl hizmeti götüreceklerini çok merak ediyoruz.Kısır bir döngü içinde yaratılan bu fırtınanın dinmesini ve Hükümetin bu kararından vazgeçmesini arzulamaktayız.Güzelyurt bölgesine yeni bir hastane inşa edilecekse şikayetimiz yoktur.Fakat Lefke ve yöresi için yıllardır hizmet veren Cengiz Topel Hastanesinin de tam teşekküllü bir hastaneye dönüştürülmesi gerektiğini de vurgulamak isteriz.

Hükümetin bu konuda hiçbir mazareti olamaz.İnsanların sağlığı ile hiç kimsenin oynama hakkı yoktur.Özel fonlardaki paraların nerelere kullanıldığını biliyoruz.İhalelerin rüşvet alınarak verildiği söylentileri ayyuka çıktı.2015 yılı bütçesinde tüm özel fonlardan elde edilen gelirleri insan sağlığına yönelik olarak kullanılmasını talep ediyoruz.

Bu nedenle Cengiz Topel Hastanesi tam teşekküllü bir konuma getirilene kadar bölge halkının yanında olacağız.KKTC sadece Lefkoşa,Girne,Güzelyurt,Magosa ve İskele değildir.

Ayrıca gelişen bir bölgemiz olan Lefkenin de İlçe olması gerekliliğine inanıyoruz.1974 öncesinde Devletin tüm birimleri Lefkede hizmet vermekteydi.Fakat siyasiler sırf rant elde etsinler diye Lefkeyi ilçe olarak düşünmediler.

SDP OLARAK ÖNERİMİZ LEFKEYE YENİ BİR LİMAN İNŞA EDİLMESİ YÖNÜNDEDİR.

Tözün Tunalı

SDP Genel Başkanı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.