LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ eğitim kongrelerine katkı koymaya devam ediyor

LAÜ eğitim kongrelerine katkı koymaya devam ediyor

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Ayşegül Ataman, Prof. Dr. Gönül Kırcaali İftar, Prof. Dr. Süleyman Eripek ve Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gürsel, Trakya Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen "24. Ulusal Özel Eğitim Kongresi"ne katılarak LAÜ'yü temsil ettiler.

Yayın Tarihi: 01/12/14 16:33
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ eğitim kongrelerine katkı koymaya devam ediyor
A- A A+

Kongrenin açılış oturumu LAÜ öğretim üyelerinin sözlü bildirilerimi sunmasıyla başladı. "Yeni Bir Öğretmen Yetiştirme Modeli' konulu bildiri sunan Özel Eğitim Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Ataman, LAÜ'de geçen yıl ilk öğrencilerini alan Özel Eğitim Öğretmenliği Lisans Programı hakkında bilgiler vererek öğrencilere verilen teorik ve uygulamalı eğitimin aşamaları ile ilgili bilinmesi gerekenlere değindi.

Prof. Dr. Gönül Kırcaali İftar tarafından 'Davranışsal Öğretime İlişkin Kurgular ve Olgular' başlığıyla sunulun bildiride ise, özel eğitim uygulamalarında kullanılmakta olan davranışsal öğretime yapılan eleştirilerin kanıtları ve yanıtları yer aldı.

Prof. Dr. Süleyman Eripek tarafından ise zihinsel yetersizliği olan çocukların sınıflandırılmasında gözlenen yeni tanılama ve sınıflandırma tartışmaların yer aldığı 'Zihin Yetersizliğinin Sınıflamasında Yeni Yaklaşımlar' konusunu irdelendi.

Kongrede LAÜ öğretim üyeleri tarafından sunulan her üç bildiri de katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.