LEFKE
okuma süresi: 3 dak.

LAÜ'nün yeni programlarına YÖK'ten onay

LAܒnün yeni programlarına YÖK’ten onay

Lefke Avrupa Üniversitesi, 2014-2015 Akademik Yılı'nda bünyesine kattığı yüksek lisans ve doktora programları ile eğitimde kalitesini yükseltmeye devam ediyor.

Yayın Tarihi: 21/01/15 15:56
okuma süresi: 3 dak.
LAܒnün yeni programlarına YÖK’ten onay
A- A A+

Lefke Avrupa Üniversitesi'nin YÖDAK onaylı Çevre Bilimleri Yüksek Lisans Programı, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programı ile Yönetim Bilişim Sistemleri Yüksek Lisans Programı Türkiye Yüksek Öğretim Kurumu'ndan (YÖK) da onay aldı.

Çevre Bilimleri Yüksek Lisans Programı 'Çevre Bilimleri' konusunda bilgi birikimine sahip, araştırma yapma yeteneği kazanmış ve çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunabilen bireyler yetiştirmek amacıyla eğitim verecek. Çevre Bilimleri Yüksek Lisans Programı; Çevre Yönetimi, Çevre Hukuku, Ekoloji, Bio-çeşitlilik, Kirlilik Haritalandırması gibi bilim dallarını içeriyor. Programı tercih eden öğrenciler Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) konusunda ders aldıkları taktirde mezuniyet sonrası ÇED projelerinin hazırlanmasının yanında deniz kirlenmesi, kirlilik kontrolü gibi konuları içeren projelerde yer alabilirler. Programın eğitim dili İngilizce olacak.

Kamu yönetiminde çalışan veya bu doğrultuda kariyer hedefleyen üstün nitelikli yöneticiler yetiştirmek amacıyla eğitim verecek ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir ilk olma özelliğini taşıyan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programı, tezli veya tezsiz yüksek lisans çalışması yapabilme alternatiflerini sağlayarak özellikle kamu görevlerinde çalışanlar için yararlı olmayı hedefliyor. Programda Türkçe eğitim verilecek.

Bilgi çağında bilgiyi zamanında ve doğru olarak elde ederek, stratejik hedeflere ulaşmada kullanmak durumunda olan günümüz işletmelerinin bilgi teknolojilerini bilen yöneticilere olan ihtiyaç daha da artmaktadır. Bu bağlamda işletmelere küresel pazarlarda rekabet avantajı yaratmak için Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri ve yöneticilik dallarında yenilikleri izleyebilecek, insiyatiflerini etkin ve yaratıcı bir şekilde kullanarak başarıya götürebilecek yöneticilerin yetiştirilmesi amacı ile faaliyete geçirilen Yönetim Bilişim Sistemleri Yüksek Lisans Programı İngilizce dilinde eğitim verecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.