LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

Bağlıköy'de 3. Eko Gün düzenleniyor

Bağlıköy'de 3. Eko Gün düzenleniyor

Bağlıköy'de 3. Eko Gün, 1 Mart Pazar günü düzenlenecek.

Yayın Tarihi: 24/02/15 12:12
okuma süresi: 2 dak.
Bağlıköy'de 3. Eko Gün düzenleniyor
A- A A+

Bağlıköy köy meydanında 09.00-18.00 saatleri arasında gerçekleşecek etkinlikte kültürel ve sanatsal etkinlikler yer alacak, yarasa mağarasına doğa yürüyüşü düzenlenecek.

Doğancı Kavşağından Bağlıköy'e bisiklet turuyla başlayacak etkinliğin açılışı ve açılış konuşmaları saat 10.00'da Bağlıköy etkinlik alanında gerçekleştirilecek.

Keman sanatçıları Ayşe Karaoğlan ve Eva Bartman'ın açılışta sunacakları keman dinletisinin ardından SECDER ve GASAD folklor ekiplerinin gösterileri yer alacak.

Bağlıköy kadınları ürettiklerini gün boyunca etkinlik alanında ziyaretçilere sunacak. Bağlıköy görüntülerini yansıtacak sergi de saat 10.30'da açılacak ve gün boyunca izlenebilecek.

Yarasa Mağarası'na rehber eşliğinde yapılacak 2 saatlik yürüyüş 11.15'de başlayacak. Saat 11.30'da Amatör Gençler grubu sahne alacak ve ardından da çocukların çörek yapma etkinliği başlayacak. Kurulacak çadırda gözetmenler eşliğinde çörek ve gullirigya yapılacak, çadır önünde kaval dinletisi de sunulacak.

Gün içinde Köyün özgün mimarisinin fotoğraf çekimi, geleneksel çocuk oyunları, GÜSAD'ın eski köy düğünü canlandırması, Lefkoşa Türk Belediyesi Kent Orkestrası, Barya Müzik Grubu'nun konser programları da olacak. Etkinlikte piyango çekilişi de yapılacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.