LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ'de "Sosyal hizmet mesleğinde örgütlenme ve kariyer" konulu konferans yapıldı

LAÜ'de "Sosyal hizmet mesleğinde örgütlenme ve kariyer" konulu konferans yapıldı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü tarafından "Sosyal Hizmet Mesleğinde Örgütlenme ve Kariyer" konulu konferans düzenlendi.

Yayın Tarihi: 28/02/15 14:11
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ'de "Sosyal hizmet mesleğinde örgütlenme ve kariyer" konulu konferans yapıldı
A- A A+

LAÜ Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi Konferans Salonu'nda yer alan konferansa, Türkiye Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Genel Başkanı ve Sosyal Hizmet Uzmanı Murat Altuğgil konuşmacı olarak katıldı.

"EVRENSEL ETİK KURALLARI ÇERÇEVESİNDE DAVRANILMALI"

LAÜ'den yapılan açıklamaya göre, Altuğgil konferanstaki sunumunda, eğitimlerini almış her meslek grubundaki bireylerin çalışmalarını yaparken mesleki yeminlerine bağlı kalarak, hiçbir din, dil, ırk ve düşünceyi ayırt etmeden evrensel etik kurallar çerçevesinde davranmaları gerektiğini vurguladı.

"YOKSULLUK EN ÖNEMLİ SOSYAL SORUN"

Yoksulluğun en önemli sosyal sorun olduğunu ifade eden Altuğgil, Türkiye'de genel nüfusun içinde 22 milyona yakın insan 'yoksulluk' sınırının altındayken, bir buçuk milyon vatandaşın da 'açlık' sınırının altında olduğunu belirtti.

Altuğgil, ailelerin insanca yaşayabilmeleri için gerekli gelire sahip olması, iyi ve yeterli beslenmesi, gereksinimlerini karşılayacak sağlık, eğitim ve sosyal hizmet alma haklarını rahat ve özgürce kullanabilmelerinin en doğal ve anayasal hakları olduğunu ifade etti.

Konferans sonunda LAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özhan Öztuğ tarafından Sosyal Hizmet Uzmanı Murat Altuğgil'e teşekkür belgesi takdim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.