LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

Lefke Turizm Derneği: "Çam Kese Böceği ve Kırmızı Palmiye Böceği zararlıları ile etkin mücadele şart"

Lefke Turizm Derneği: “Çam Kese Böceği ve Kırmızı Palmiye Böceği zararlıları ile etkin mücadele şart”

Lefke Turizm Derneği yaptığı açıklama ile Çam Kese Böceği ve Kırmızı Palmiye Böceği zararlıları ile etkin mücadelenin şart olduğunu vurguladı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 16/03/15 09:44
okuma süresi: 2 dak.
Lefke Turizm Derneği: “Çam Kese Böceği ve Kırmızı Palmiye Böceği zararlıları ile etkin mücadele şart”
A- A A+

Lefke Bölgesindeki tarih, kültür ve doğa değerleri, turizm vasıtası ile korunup, tanıtılması amacıyla 2010 senesinde kurulan Lefke Turizm Derneği, çalışmalarını bu doğrultuda yürütmektedir. Son yıllarda, Lefke'nin yeşil dokusu için tehlike oluşturan iki önemli konu ile yeterli mücadele edilemediğini, dernek olarak üzülerek gözlemlemekteyiz. Ormanlık alanları çok büyük oranda olumsuz etkileyen Çam kese böceği ve Lefke'nin simgesi olan Hurma ağaçlarını tehdit eden Kırmızı Palmiye Böceği. Her iki zaralı ile daha etkin bir mücadele yöntemi izlenmelidir. Yetkili mercileri, bu iki konuya özel önem vermeleri hususunda çağrı yapıyoruz. Geçmişte başlatılıp yarım kalan çalışmaların tamamlanması gerekiyor. Çünkü yeşil dokunun olmadığı ve Hurma ağaçlarının oluşturduğu peyzaj güzelliğin olmadığı bir Lefke düşünülemez.

LEFKE'NİN GELECEĞİ TURİZMDEDİR

Kıbrıs'ın saklı cenneti durumunundaki Lefke'nin geleceğinin, planlı ve sürdürülebilir turizm gelişiminde olduğuna inanıyoruz. Ancak ne yazık ki, Lefke bölgesi, Tarih, kültür ve doğa değerleri açısından son derece zengin bir potansiyele sahip olmasına rağmen, ülkemizdeki turizm gelişiminden, en az payını alan bölge durumundadır. Lefke bölgesinin, hak ettiği güzelliklere kavuşabilmesi için dernek olarak cittaslow (sakin şehir) ve diğer topluma dayalı turizm gelişim projelerinde etkin görev alarak elimizden gelen katkıyı sağlayacağız.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.