LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ'de Çanakkale Şehitlerini anma etkinlikleri düzenlendi

LAܒde Çanakkale Şehitlerini anma etkinlikleri düzenlendi

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Öğrenci Dekanlığı, Fetih Nesli Kulübü, Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Derneği (ESKAD) işbirliği ile "Çanakkale Şehitlerinin 100. Yıl Anma" etkinlikleri gerçekleştirildi. LAÜ Dr. Fazıl Küçük Kapalı Spor Salonu'nda 19:30-23:00 saatleri arasında gerçekleştirilen etkinliğe Araştırmacı, Sanat Tarihçisi, Yazar ve TV programcısı Talha Uğurluel, Bestekar, Yorumcu ve sanatçı Aykut Kuşkaya ve İstanbul Mehteran Takımı katıldı.

Yayın Tarihi: 18/03/15 14:36
okuma süresi: 2 dak.
LAܒde Çanakkale Şehitlerini anma etkinlikleri düzenlendi
A- A A+
Anma etkinliklerine LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen, Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Akın Cellatoğlu, TC Gençlik Spor Bakanlığı KKTC Koordinatörü Semattin Öztürk, TC Yardım Heyeti Başkanı Ertan Tosun, TC Yunus Emre Enstitüsü KKTC Müdürü Hüseyin Şahin, KKTC Engelliler Derneği Başkanı Ömer Suay, Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Derneği Ada Başkanı Recep Günaydın, öğrenciler ve yöre halkı katıldı. Anma programı, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından yapılan açılış konuşmaları ve sinevizyon gösterimi ile başladı.
Anma programının açılış konuşmasını yapan LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen, Çanakkale Şehitleri'nin 100. yıl anma etkinliklerinin LAÜ'de yapılmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, öğrencilerimizin tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkarak böylesi güzel etkinliklerin düzenlenmesinde rol almalarından ve katılım göstermelerinden ötürü teşekkürlerini sundu.
ESKAD Ada Başkanı Recep Günaydın yaptığı konuşmada, Çanakkale Şehitlerinin 100. Yıl anma programının LAÜ'de gerçekleşmesine destek veren Rektör Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen'e ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Açılış konuşmalarından sonra sahneye çıkan Sanat Tarihçisi Talha Uğurluel ve Yorumcu Aykut Kuşkaya katılımcılara Çanakkale ile bütünleşen "fotoğraflar ve türküler" eşliğinde döneme ait yaşananları anlattılar.
Anma etkinliklerinde Çanakkale Şehitleri için düzenlenen mektup yazma yarışmasında ada genelinde dereceye giren öğrencilere Semattin Öztürk, Ertan Tosun ve Ömer Suay tarafından hediyeleri takdim edildi.
Anma programının sonunda İstanbul Mehteran Takımı sahne aldı. Mehteran Takımının söylediği türküler katılımcılar tarafından büyük beğeniyle dinlendi.
Programın sonunda katılımcılara Rektör Yükselen tarafından plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.