LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

Dünyaca ünlü mutfak şefi LAÜ'de

Dünyaca ünlü mutfak şefi LAÜ'de

LAÜ, akademik kadrosuna EKS Mutfak Akademisi kurucusu ve ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç'i dahil etti.

Yayın Tarihi: 22/03/15 14:20
okuma süresi: 2 dak.
Dünyaca ünlü mutfak şefi LAÜ'de
A- A A+

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Gastronomi Bölümü 2014-2015 Akademik Yılı Bahar Dönemi'nde öğretim üyeleri arasına EKS Mutfak Akademisi kurucusu ve şefi olan Eyüp Kemal Sevinç'i ekledi.

İstanbul EKS Mutfak Akademisi kurucusu ve sahibi, geçmiş Türkiye Aşçılar Milli Takımı üyesi ünlü ve tanınmış eğitmen executive şef Eyüp Kemal Sevinç 2014-2015 Akademik Yılı Bahar Dönemi'nde LAÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Gastronomi Bölümü mutfağında 3'ncü ve 4'ncü sınıf gastronomi öğrencilerine ders veriyor. Mutfak kültürüne dair geliştirdiği vizyon ile benimsediği felsefeyi sonraki nesillere aktarmayı misyon edinen Şef Sevinç, EKS Mutfak Akademisi adı altında kurmuş olduğu eğitim kurumunda birikimlerini LAÜ öğrencileriyle paylaşacak. Sevinç, özellikle ''Akdeniz'' ve ''Asya'' ülkeleri mutfaklarına ait uygulamalı menü eğitimleri verecek.

Baba mesleği olan aşçılığa 1991 yılında başlayan Sevinç, mesleğinde kısa zamanda çok yol kat ederek Türk mutfağına farklı bir bakış açısı ve birçok ilki kazandırdı. Katılmış olduğu yerli ve yabancı yemek yarışmalarında 100 den fazla madalya, kupa ve ödül kazanan Şef ayrıca 2001 yılından beri uluslararası profesyonel yemek yarışmalarında ve Türkiye'de düzenlenen yöresel yemek yarışmalarında uzman jüri olarak görev alıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.