LEFKE
okuma süresi: 4 dak.

LAÜ kaybettiği akademisyenlerini andı

LAÜ kaybettiği akademisyenlerini andı

LAÜ'de "Trafikte Farkındalık" konulu konferans ve anma programı düzenlendi...

Yayın Tarihi: 02/04/15 18:08
okuma süresi: 4 dak.
LAÜ kaybettiği akademisyenlerini andı
A- A A+

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) trafik kazasında kaybettiği akademisyenlerinin anısına konferans düzenledi. Öğretim Elemanları Yrd. Doç. Dr. Figen Arkın, Ayşe Hadımcı Candemir, İmge Kozok ve Dilek Yılmaz anısına yapılan konferansta "Trafikte Farkındalık" konusu ele alındı. LAÜ Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi Konferans Salonu'nda saat 11.00'de gerçekleştirilen konferansa, KKTC Polis Genel Müdürlüğü Trafik Bölüm Müdürü Ahmet Beşerler konuşmacı olarak katıldı. Konferansın ardından, LAÜ Hazırlık Okulu Okutmanı Seren Demirkan da, kaybettiği meslektaşları için duygu dolu bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından farkındalık yürüyüşü yapılarak trafik kazasında kaybedilen öğretim elemanları anısına balonlar uçuruldu.

Trafik Bölüm Müdürü Ahmet Beşerler 1880 yıllarından itibaren motorlu taşıtların üretildiğini ve günümüzde önemli yer tuttuğunu söyleyerek insanların hayatını kolaylaştırdığı için, taşıt sayısının giderek attığını belirtti. KKTC'nin küçük bir ülke olduğunu ancak, trafik konusunun büyük bir sorun olduğuna değinen Beşerler, son 10 yıl içerisinde 437 kişinin trafikte hayatını kaybettiğini ifade etti.

"Trafik kazalarının artmasının en önemli nedeni aşırı sürat"

Beşerler, Trafik kazalarının artma nedenlerini motorlu taşıtların % 64 oranında artması, emniyet kemeri kullanım oranının az olması, cep telefonları ile konuşarak dikkatsiz sürüşlerin yapılması, en önemlisi "aşırı sürat" ve "alkol" kullanımı olarak sıraladı.

Emniyet kemerinin kazayı önlemediğini fakat kaza anında sürücünün savrulmasını önlediğini, anlatan Beşerler, emniyet kemerinin hayat kurtardığına dikkat çekti. Son olarak Beşerler, Polis Müdürlüğü olarak eğitime katkı sağlamak ve geleceğin sürücüleri olan çocuklar için 2010 yılından itibaren gezici trafik eğitim parkı ile ülkedeki farklı ilkokullara giderek hem teorik hem de pratik uygulamalı olarak bilgilendirmelerde bulunduklarını belirtti.

Demirkan: "Yollarda önce başka canları sonra da kendi canımızı koruyalım"

Konferansın sonunda trafik kazasında hayatını kaybeden çalışma arkadaşları için bir konuşma yapan Seren Demirkan, geçen yıl konuşma yapmak için kürsüye çıkmanın çok zor olduğunu düşündüğünü fakat, kaybettiği arkadaşlarını tanımayan insanlar için, çıkıp konuşma yaptığını söyleyerek sonsuz acılarının devam ettiğini onları asla unutmayacaklarını ve hatıralarını herzaman yaşatacaklarını dile getirdi. Kendisi gibi birçok insanında arkadaşlarını, ailesini, sevdiklerini trafik kazaları yüzünden kaybettiğini söyleyen Demirkan, "Yollarda önce başka canları sonra kendi canımızı koruyalım" dedi.

Konferansın ardından, dört akademisyenin anısına öğrenciler, sevenleri ile çalışma arkadaşları, yazılı pankartlar ve beyaz balonlarla "Farkındalık Yürüyüşü" gerçekleştirdiler. Trafik kazasında kaybedilen öğretim elemanları anısına balonlar uçuruldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.