LEFKE
okuma süresi: 6 dak.

Eroğlu, Lefke'deydi...

Eroğlu, Lefke'deydi...

Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Dr. Derviş Eroğlu, " Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide'nin yıl sonunda bir referandum yapılabilceğini açıka ortaya koymasının Türk tarafının çabalarının bir sonucu olduğunu" söyledi.

Yayın Tarihi: 14/04/15 12:32
okuma süresi: 6 dak.
Eroğlu, Lefke'deydi...
A- A A+

Eroğlu, "kendi yol haritamızı Eide'ye ilettik. Biz anlaşmaya hazırız. Muhatabımız da hazırsa olur. Olmazsa ise, bunu dünyaya göstereceğiz."

Derviş Eroğlu, dün akşam Lefke Atatürk Parkı'nda düzenlenen bir etkinlikle vatandaşlarla bir araya geldi.

Eroğlu'nun geleceği yola mersin dalı seren bölge halkı, Eroğlu'nu büyük bir coşku ve sevgiyle karşıladı.

Etkinliğe başta UBP Genel Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün ile Başbakan Yardımcısı, DPUG Genel Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Serdar Denktaş olmak üzere, UBP Güzelyurt İlçe Başkanı ve Güzelyurt Milletvekili Kemal Dürüst, UBP Güzelyurt Milletvekili Ali Pilli, DPUG Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, DPUG Güzelyurt İlçe Başkanı Türkay Tokel, Lefke Belediyesi eski başkanı Mehmet Zafer, eski milletvekilleri Ahmet Çaluda ve Mutlu Atasayan katıldı.

ÖZÇINAR: EROĞLU LİDERDİR

Etkinlikte ilk sözü Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar aldı. Özçınar, "Neden Eroğlu" sorusuna, Eroğlu'nun lider pozisyonunda olduğunu , Kıbrıs Türk Halkı'nın haklarını başarılı bir şekilde ve sabırla savunduğunu" belirtti.

Eroğlu'nun KKTC'yi ileriye taşımasıyla, halkın nezdinde lider olduğunu ifade eden Özçınar "kendisi masada bizi en iyi şekilde temsil eden liderdir" dedi.

UBP ve DPUG'nin Eroğlu'nu desteklediğini ve kendisini tekrar saraya taşıyacaklarını ifade eden Özçınar "Kıbrıs konusundaki görüşlerini net bir şekilde ortaya koyan tek adaydır. Diyor ki, bu süreci 2 yıl içinde sonlandırmayı hedefliyor. Hedef belli. Anavatan Türkiye ile birlikte hedefini koyan bir liderdir. Bu yolculukta kendisine başarılar diliyoruz" diye konuştu.

EROĞLU: BENİM FARKIM KKTC'YE İNANMAMDIR

"İşte gençlik işte Eroğlu, Eroğlu nerede biz oradayız" sloganlarıyla kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu bir konuşma yaptı.

Sözlerine "bu heyecanınıza yürekten teşekkür ediyorum" diye başlayan Derviş Eroğlu, seçimlere kısa bir süre kaldığını ve bu zamanın da en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

UBP ile DPUG'nin kendisine desteğini açıkça ifade ettiğini anımsatan Eroğlu, "Biz 19 Nisan akşamı bu işi bitirme kararlılığındayız. Benim diğer adaylardan farkım şu; ben KKTC devletine kurulduğun günden beri inanmış bir kardeşinizim. Müzakere masasında halkımızın ne istediğini biliyoruz ve bu doğrultuda önerilerimizi halkımızla paylaştık. Diğer adayların olmazsa olmazları konusunda düşünceleri muğlaktır" dedi.

Rumların masada aşırı toprak talebini anımsatan Eroğlu "bunları size bu adaylar söylemez. Biz çözüm isteriz derler. KKTC'de yapmış olduğumuz kamuoyu yoklamalarında herkes çözüm ister ama tekrar göç yollarına düşmek istemez" diye konuştu.

Halk ne isterse bugüne kadar müzakere masasına onu yansıttıklarını vurgulayan Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"BEN NE İSTEDİĞİMİ SÖYLÜYORUM"

"Benim olmazsa olmazlarım arasında vatandaşlarım arasında herhangi bir yorum yapma hakları yoktur. Benim olmazsa olmazlarım arasında Türkiye'nin etkin ve fiili garantisi vardır. Dönüşümlü cumhurbaşkanlığı vardır. Bulunacak çözüm AB'nin birincil hukuku olmalıdır. Biz ne istediğimizi biliyoruz. Bugüne kadar çözümü ağzından düşürmeyen bu arkadaşların tek bildiği, Eroğlu çözüm istemez demektir. Ben her iki liderler de müzakere ettim. Son olarak Anastasiadis masadan kaçtı ama bu arkadaşlar maalesef beni suçluyorlar. Masadan kaçana laf yok. Ben sizin adınıza nasıl bir çözüm istediğimizi tekrarlıyorum. 1974'ün öncesini yaşatmayacak, bugünü gerçeklerini göz ardı etmeyecek, yarınları bugünlerden daha güzel yapacak, Türkiye'nin etkin ve fiili garantisi altında bir çözümdür. Adaylardan bir tanesi diyor ki, Eroğlu 20 yıl başbakanlıkta ne yaptı? Kliniğinden hiç çıkmamış bir kişi, yaptıklarımızı bilemez. Cumhurbaşkanlığında, neler yaptığımı bilemez. Çünkü polisin dahi terfilerini bilmeyerek Kamu Hizmeti Komisyonu'nu suçlayan bir kişi, ya gerçeklerden uzaktır, ya da ülkemizde yaşananları bilmiyor. Bu ülkede ne yapıldıysa hepsi UBP döneminde yaşanmıştır."

"BENİ TEK SUÇLAYAN TALAT BEY, CTP VE ADAYLARI"

5 yıllık görev süresince Kıbrıs konusunda 5 zirve toplantısı yapıldığını ifade eden Eroğlu, AB ile yakın temas kurduklarını söyledi.

"Ambargoların kaldırılmasını konuştuk. Hellim konusunda çıkmazı görüştük" diye konuşan Derviş Eroğlu, şimdi AB ülkelerinin Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünden rahatsızlık duyduğuna dikkat çekti.

Dünyanın artık Kıbrıs Türk tarafını suçlamadığına vurgu yapan Eroğlu "beni suçlayan kim? 5 yıl cumhurbaşkanlığı yapan ama çözüm bulamayan eski cumhurbaşkanıdır" dedi.

Eroğlu şöyle devam etti:

"YOL HARİTAMIZ HAZIR"

"Aday olmamdaki en önemli etkenlerden biri de müzakerelerin yarım kalmasıdır. Seçim propagandama başladığım ilk günden beridir önümüzdeki ilk 1-2 yılın çok önemli olduğunu söylemiştim. Eide, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında referandum için 2015'in sonunu işaret etmiştir. Biz, bu süreç için kendi yol haritamızı Eide'ye ilettik. Biz anlaşmaya hazırız. Muhatabımız da hazırsa olur. Olmazsa ise, bunu dünyaya göstereceğiz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.