LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

"2. Uluslararası LAÜ Tarih Kongresi" düzenleniyor

“2. Uluslararası LAÜ Tarih Kongresi” düzenleniyor

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından düzenlenen "2. Uluslararası LAÜ Tarih Kongresi" 27-30 Nisan tarihleri arasında saat 09:30'da LAÜ Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi Konferans Salonu'nda gerçekleşecek. "Kıbrıs Türkünde Demokratik Kültür ve Kıbrıs Demokrasi Tarihi" konusunda yapılacak kongre tarihçilerin kutbu olarak bilinen ve dünya bilim çevrelerinde iyi tanınan Prof. Dr. Halil İnalcık onuruna düzenleniyor.

Yayın Tarihi: 24/04/15 13:33
okuma süresi: 2 dak.
“2. Uluslararası LAÜ Tarih Kongresi” düzenleniyor
A- A A+

LAÜ Tarih Kongresi'nin oturumları Kıbrıslı değerlere ayrıldı

27 Nisan Pazartesi günü başlayacak olan kongrenin 6 oturum şeklinde planlanmış olduğunu belirten Kongre Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İhsan Tayhani, söz konusu oturumların her birinin Kıbrıs Siyasetinde ve Kıbrıs Demokrasi Tarihinde önemli roller oynayan Kıbrıslı değerlerimizin anısına ayrılmış olduğunu vurguladı.

İlk oturumun Dr. Fazıl Küçük adına düzenleneceğini ve gazeteci- yazar Akay Cemal'ın Dr. Küçük'ü anlatacağını dile getiren Tayhani, diğer oturumlar hakkında da bilgi verdi. İkinci oturumun Rauf Raif Denktaş adına düzenleneceğini ve Eski Dışişleri Bakanı Taner Etkin'in Denktaş'ı anlatacağını söyleyen Tayhani, üçüncü oturumun Osman Örek adına düzenleneceğini ve kızı Dr. Yeşim Örek'in babası Osman Örek'i anlatacağını, dördüncü oturumun Yrd. Doç. Dr. Vehbi Zeki Serter adına düzenleneceğini ve kendisinin Serter'i anlatacağını, beşinci oturumun Necati Özkan adına düzenleneceğini ve KKTC Cumhuriyet Meclisi Eski Başkanı Hakkı Atun'un Özkan'ı anlatacağını, son oturumun ise Faiz Kaymak adına düzenleneceğini, Eski Kültür ve Turizm Bakanı İsmail Bozkurt'un Kaymak'ı anlatacağını dile getirdi.

Tayhani, kongrede sunulan bildirilerin daha sonra "Bildiriler Kitabı" adı altında yayınlanarak, Kıbrıs Türk kültürüne ve siyasetine katkı sağlamak amacında olduklarını açıkladı.

Tayhani son olarak, kongrenin düzenlenmesinde her türlü desteği veren LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen'e, Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Oğuz'a, Kongre Düzenleme Kurulu ve Bilim Kurulu üyeleri ile katkı koyan herkese teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.