LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

2. Uluslararası LAÜ Tarih Kongresi sona erdi

2. Uluslararası LAÜ Tarih Kongresi sona erdi

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından 27-30 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen "Kıbrıs Türkünde Demokratik Kültür ve Kıbrıs Demokrasi Tarihi" konulu 2. Uluslararası LAÜ Tarih Kongresi sona erdi. Kıbrıs Türk Demokrasi Tarihi'ne katkıları olan Kıbrıslı önderlerin anısına düzenlenen altı oturumda; yurt dışından ve yurt içinden kongreye katılan bilim insanları, Kıbrıs Türkü'nün Demokratik Kültürü ve Demokrasi Tarihininin ana çerçevesini oluşturacak nitelikteki bildirilerini sundular.

Yayın Tarihi: 01/05/15 10:08
okuma süresi: 2 dak.
2. Uluslararası LAÜ Tarih Kongresi sona erdi
A- A A+

Kongre, dünyaca ünlü tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık anısına, kongre oturumları ise Dr. Fazıl Küçük, Rauf Raif Denktaş, Osman Örek, Necati Özkan, Faiz Kaymak ve Vehbi Zeki Serter anılarına düzenlendi. "Kapanış ve Değerlendirme Oturumu"nda; Edebiyatçı-Yazar İsmail Bozkurt, LAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Saadettin Yıldız, Gazi Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Soyalp Tamçelik, LAÜ Fen- Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. İhsan Tayhani kongreye ilişkin sonuç bildirgesinin çerçevesini oluşturan değerlendirmelerde bulundular.

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. İhsan Tayhani, değelendirme oturumundaki konuşmasına başta kongrenin gerçekleştirilmesi için maddi desteğini esirgemeyen Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği ve Yardım Heyeti Başkanlığı'na, LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen'e, Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Oğuz'a, Kongre Bilim Kurulu üyelerine, Düzenleme Kurulu'na, yurt dışından ve yurt içinden bildiri sunmak üzere gelen bilim insanlarınına, teknik destek veren LAÜ Birim yönetici ve çalışanlarına, katkı koyan öğrencilere teşekkür etti ve Düzenleme Komitesi olarak böylesi bir kongreyi düzenlemekten ötürü mutluluk duyduklarını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.