LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ'de "İnsan ve Peyzaj" konusu ele alındı

LAÜ'de "İnsan ve Peyzaj" konusu ele alındı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) öğretim üyeleri tarafından, 'Bilimciler Konuşuyor' başlığı altında her Salı günü gerçekleştirilen seminerler kapsamında bu hafta, Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülay Çetinkaya Çiftçioğlu "İnsan ve Peyzaj" konusunda detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 03/05/15 10:53
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ'de "İnsan ve Peyzaj" konusu ele alındı
A- A A+

LAÜ'den verilen bilgiye göre, Sunum kapsamında peyzaj kavramı, peyzajların sınıflandırılması, peyzajın planlama hiyerarşisi içindeki yeri ve önemi, insan ve peyzaj/doğa ilişkisini yansıtan kırsal ve kentsel peyzajlar örnek çalışmalar ile açıklandı. İnsan ve doğa arasındaki uyumlu ilişkiyi en iyi yansıtan kırsal peyzaj modelinin sosyo-ekolojik peyzajlar olduğunu vurgulayan Çiftçioğlu, bu bağlamda ekolojik ve sosyal sistemlerin karşılıklı etkileşimi sonucunda oluşan sosyo-ekolojik peyzaj modelinin, bu alanların yönetiminde etkili olan bütüncül yönetim stratejileri ile uluslararası işbirliğinin önemini de katılımcılara aktardı.

Çiftçioğlu, günümüzde sosyo-ekolojik peyzajların planlanmasında çeşitli planlama araçlarının olduğunu, ancak en güncel ve yaygın kullanılan yöntemsel yaklaşımın Birleşmiş Milletler (BM) tarafından geliştirilen "Binyıl Ekosistem Değerlendirmesi (Millennium Ecosystem Assessment, 2005)" olduğunu belirtti. Çiftçioğlu son olarak yöntemsel yaklaşımı kullanarak 2007-2008 yılları arasında Japonya'nın Noto Peninsula bölgesinde yürüttüğü ilgili örnek çalışmayı fotoğraflar eşliğinde görsel olarak sundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.