LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ'de mühendislik yaklaşımları değerlendirildi

LAÜ'de mühendislik yaklaşımları değerlendirildi

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından"İnşaat Mühendisliği Yaklaşımları" konulu konferans düzenlendi. LAÜ Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansa Kıbrıs Türk İnşaat Mühendisleri Odası (KTİMO) Başkanı Seran Aysal ve KTİMO Genel Sekreteri Bora Kutruza konuşmacı olarak katıldı.

Yayın Tarihi: 06/06/15 14:48
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ'de mühendislik yaklaşımları değerlendirildi
A- A A+

Konferansta ilk sunumu yapan Aysal, KTİMO'nın tarihçesini, yasal sorumluluklarını, güncellenen yönetmeliğini ve yakın gelecekte gidermeyi hedefledikleri eksiklikleri anlattı. Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği çatısı altında ilk ve tek öğrenci üyeliği veren oda olduklarını söyleyen Aysal, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerine KTİMO'na üye olmaları için nelerin gerekli olduğunu ve bu üyeliğin ne gibi kazançlar sağlayacağı ile ilgili bilgiler aktardı.

Mühendisler "Sürekli Gelişim" göstermek zorunda

Gelişmiş ülkelerde hizmet veren inşaat ve danışmanlık firmalarındaki hiyerarşik düzeni anlatan Kutruza, mezun olduktan sonra da mühendislerin "Sürekli Gelişim" göstermek zorunda olacaklarını ve bunun için de kazanacakları iş tecrübesinin yanında araştırmaya da devam etmeleri gerektiğini söyledi. Sunumunda ayrıca, yurt dışında çalıştığı dönemde edindiği bir proje tecrübesini öğrencilerle paylaşan Kutruza, Çin Halk Cumhuriyeti'nin en büyük kenti olan Shanghai'da inşaa edilen Gaoyang Kruvaziyer Limanı Terminal Binası'nın yapımı sırasında karşılaştıkları zorlukları ve bir mühendislik firmasının bu zorlukları aşabilmek için neler yaptığını anlatırken, sıradışı projelerde sıradışı düşünmenin önemine de vurgu yaptı.

Oda Yöneticileri ve öğrenciler arasında sıcak bir sohbet ortamı şeklinde devam eden konferansın sonunda Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ertuğ Aydın ve İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Bay tarafından konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.