LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ'de Emperyalizmin tarihi süreci konuşuldu

LAܒde Emperyalizmin tarihi süreci konuşuldu

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından "Emperyalizmin Yeni ve Kısa Tarihi" konulu konferans düzenlendi. LAÜ Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi Konferans Salonu'nda yapılan konferansa, Prof. Dr. Ergün Türkcan konuşmacı olarak katıldı.

Yayın Tarihi: 11/06/15 17:50
okuma süresi: 2 dak.
LAܒde Emperyalizmin tarihi süreci konuşuldu
A- A A+

Türkcan: Bugünkü modern kapitalizm emperyal çabalar ve tecrübeler sonucu ortaya çıktı

Kapitalizmin nihai aşamasının emperyalizm olduğunu belirten Türkcan, emperyalizmin 20. yüzyılın başında İngilizce ve Fransızca olarak ortaya çıkan bir terim olduğunu söyledi. Bugünkü modern kapitalizmin, emperyal çabalar ve tecrübeler sonucunda ortaya çıkmış bir unsur olduğunu vurgulayan Türkcan, 16. ve 17. yüzyıllarda dünyadaki en güçlü emperyalist 5 ülkenin Portekiz, İspanya, Hollanda, İngiltere ve Fransa olduğunu belirtti. 19. yüzyıla gelindiğinde ise, büyük ordu ve donanmalara sahip 6 modern emperyal devletin daha ortaya çıktığını ifade eden Türkcan, bunların İtalya, Almanya, Amerika, Rusya Japonya ve Belçika olduğunu söyledi.

"Emperyaller her zaman yeni bir keşif arayışında oldular"

Konuşmasının devamında kapitalist emelleri için emperyal güçlerin her zaman yeni keşifler yaptığını, bunları başarmak için de deniz donanmasına dayalı büyük ordular oluşturduğunu anlatan Türkcan, emperyal güçlerin bu tür arayışlar içerisine girmelerinin en önemli nedenini yerleştikleri bölgelerde yeni kazanımlar elde ederek kökleşmeye çalışmak olarak açıkladı.

Konferans soru ve cevap bölümünün ardından son buldu. Konferansın sonunda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Gencay Şaylan tarafından, Prof. Dr. Ergün Türkcan'a teşekkür belgesi takdim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.