LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ'de "Hemşire Olmasaydı?" konulu konferans düzenlendi

LAÜ'de "Hemşire Olmasaydı?" konulu konferans düzenlendi

LAÜ'de "Hemşire Olmasaydı?" konulu konferans düzenlendi. konferansa konuşmacı olarak Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu katıldı.

Yayın Tarihi: 20/06/15 15:59
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ'de "Hemşire Olmasaydı?" konulu konferans düzenlendi
A- A A+

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Sağlık Yüksekokulu tarafından düzenlenen "Hemşire Olmasaydı?" konulu konferansa konuşmacı olarak Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu katıldı.

Hemşirelik mesleği sabır, sorumluluk ve fedakârlık gerektirir

LAÜ'de hemşire adaylarına bugün bu konferansı sunmaktan mutluluk ve onur duyduğunu belirten Şehirlioğlu, dünyada ortaya çıkan salgın hastalıklarda hemşirelere çok büyük sorumluluklar düştüğünü dile getirdi. Şehirlioğlu, Cumhuriyet Dönemi'nden önce Türk hemşirelerin ortaya çıktığını ve ilk hemşirelik okulunun 1925 yılında açıldığı bilgisini vererek Hemşirelik Bölümü öğrencilerine hemşireliğin tarihsel süreci hakkında bilgiler verdi.

Hemşirelerin iletişim becerilerinin yüksek olması ve sorunları çözme konusunda pratik olmaları gerektiğini söyleyen Şehirlioğlu, hemşirelerin detaylara dikkat etmesi gerektiğini, başarının detaylarda gizli olduğunu belirtti. Şehirlioğlu, hemşirelerin yaptıkları işin sabır, sorumluluk ve fedakârlık gerektirdiğini, bu nedenle kendilerine yapılmasını istemedikleri davranışları hastalara karşı sergilememelerini, hastaları ile empati kurmaları gerektiğini dile getirdi.

Konferansın sonunda LAÜ Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Deniz Şelimen tarafından Şehirlioğlu'na teşekkür belgesi takdim edildi. Ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi önünde kokteyl düzenlendi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.