LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ Öğretim Üyesi Erciyas'ın kitabı yayımlandı

LAÜ Öğretim Üyesi Erciyas’ın kitabı yayımlandı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Erciyas'ın "Eski Anadolu Türkçesi Metinlerinden Ferec Ba'deş-Şidde'nin Söz Varlığı (15. yy. Budapeşte Nüshası)" adlı üçüncü kitabı yayımlandı.

Yayın Tarihi: 23/07/15 17:16
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ Öğretim Üyesi Erciyas’ın kitabı yayımlandı
A- A A+

Yaklaşık 3 yıl süren çalışmalarının sonucu olan kitabının, İstanbul Kesit Yayınları aracılığıyla yayımlandığını belirten Erciyas, kitabında Türkçenin söz varlığına katkı koymayı amaçladığını ifade etti. 1451 yılında Edirne'de kaleme alınan, "Ferec Ba'deş-Şidde" adlı Eski Anadolu Türkçesi metnin orijinal nüshasının Budapeşte Macar Bilimleri Akademisi'nde korunduğunu söyleyen Erciyas, bu metni söz varlığı yönüyle incelediğini ve o dönem Türkçesine ait zengin söz değerleri günümüz literatürüne kazandırmayı hedeflediğini dile getirdi.

Erciyas çalışmasında, bilim ve sanat alanları ile gündelik yaşam içerisinde kullanılan sözcük ve ifade unsurlarının önemine değinerek, kültürel kodları barındıran eskiye ait öz Türkçe kelimelerin işlevsel hale getirilmesinin gerekliliğine de vurgu yaptı. Kitabının geniş bibliyografyası ve giriş bölümüyle bu alanda çalışan araştırmacılara fayda sağlayacak kaynak bir eser ortaya konulduğunu belirten Erciyas, Türkoloji çalışmaları kapsamında Türk dili ve kültürüne ait değerlerin ortaya çıkarılmasına devam edileceğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.