LEFKE
okuma süresi: 3 dak.

LAÜ'nün 2 Doktora programlarına YÖK'ten onay

LAܒnün 2 Doktora programlarına YÖK’ten onay

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) 2015-2016 Akademik Yılı'ında YÖK'ten Bilgisayar Mühendisliği ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık doktora programlarına onay aldı.

Yayın Tarihi: 17/08/15 17:02
okuma süresi: 3 dak.
LAܒnün 2 Doktora programlarına YÖK’ten onay
A- A A+

"Bilgisayar Mühendisliği doktora programının genel amacı; öğrencilerine bilgisayar mühendisliği alanındaki temel konularda ileri bir eğitim vermenin yanında belirli alan ya da alanlarda da derinlemesine bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve öğrencinin belirli bir alanda orjinal bir araştırma yapmasını hedeflemektedir" diyen Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Ademgil, özellikle Bilgisayar Mühendisliği alanında yeterli sayıda öğretim üyesi bulunamadığına dikkat çekerek; bilgisayar mühendisliği alanında, akademisyen yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık doktora programı ile ilgili bilgi veren PDR Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nergüz Bulut Serin, PDR doktora programı ile, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine gereksinim duyulan çeşitli alanlarda bu hizmetleri sunabilecek, kuramsal ve uygulamalı bilgi ve beceriler ile donanmış uzman personel ve alandaki bilimsel gelişmelere katkıda bulunacak akademisyen yetiştirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

25'inci eğitim yılında hızla gelişmeye ve büyümeye devam eden LAÜ, YÖK ve YÖDAK tarafından onaylı, Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsü'ne bağlı toplam 21 yüksek lisans ve 10 doktora programına öğrenci kabul edilecek.

Lefke Avrupa Üniversitesi Güz Dönemi'nde başvuru kabul edeceği yüksek lisans ve doktora programları;

Yüksek lisans programları; İşletme, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Mimarlık, Çevre Bilimleri, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, İletişim Bilimleri, Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması, Uluslararası Ekonomi ve Finans, Sağlık Yönetimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, İngilizce Öğretmenliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, Özel Eğitim Öğretmenliği, Eğitim Yönetimi ve Denetimi, Bilgisayar Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Özel Eğitim, Hemşirelik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Sosyal Hizmet, Beslenme ve Diyetetik.

Doktora programları; İşletme, Mimarlık, İletişim Bilimleri, Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması, Eğitim Yönetimi ve Denetimi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, İnşaat Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık.

Adaylar, yüksek lisans ve doktora programları ile ilgili bilgileri ve başvuru için gerekli belgeleri www.eul.edu.tr internet adresinden veya 660 20 00 (2841) numaralı telefondan öğrenebilecek, başvuru formunu ise Kayıt Kabul ve Öğrenci İşleri Müdürlüğü'nden veya internet adresinden temin edilebilecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.