LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ'de "I. Uluslararası Ressamlar Buluşması" basın toplantısı gerçekleşti

LAܒde “I. Uluslararası Ressamlar Buluşması” basın toplantısı gerçekleşti

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ), Rektörlük Senato Salonu'nda 21 Ağustos 2015 tarihinde saat 10:30'da "I. Uluslararası Ressamlar Buluşması" kapsamında ünlü resamlar basına tanıtıldı.

Yayın Tarihi: 21/08/15 15:04
okuma süresi: 2 dak.
LAܒde “I. Uluslararası Ressamlar Buluşması” basın toplantısı gerçekleşti
A- A A+

Toplantıda Kıbrıslı ünlü ressam Feridun Işıman, konuk ressamlar, LAÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İsmet Yücefer, LAÜ Kurumsal İletişim Müdürü Mehmet Günkut, LAÜ TV ve birçok basın kuruluşu hazır bulundu.

Feridun Işıman konuşmasında konuk ressamların tanıtımına yer vererek, yapılacak olan "I. Uluslararası Ressamlar Buluşması" programı hakkında bilgiler aktardı. Işıman, LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen'e sanata ve sanatçıya vermiş olduğu değerden ötürü teşekkür ederek, bölgeli bir sanatçı olarak Lefke bölgesinin güzide kurumu olan Lefke Avrupa Üniversitesi'nde böylesi güzel bir çalışmayı yapmaktan ve değerli sanatçıları ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Sanatçıların, Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi'nde hazırlanan atölyelerde eserler üreteceklerini belirten Işıman, üretilen eserlerin 31 Ağustos Pazartesi günü, saat 19.30'da açılacak olan sergi ile sanat severlere sunulacağını belirtti. Işıman ayrıca, sanatçılara etkinlik kapsamında Lefke ve yöresinin turistik, doğal ve tarihi zenginliklerinin tanıtılacağını, adanın farklı yerlerine de geziler düzenlenerek Kuzey Kıbrıs'ın tanıtımının yapılacağını söyledi.

LAÜ Kurumsal İletişim Müdürü Mehmet Günkut, 25. Eğitim Yılı etkinlikleri çerçevesinde LAÜ'de birçok etkinliğin yapıldığını belirterek, I. Uluslararası Ressamlar Buluşması'na katılan sanatçılara teşekkür etti. Günkut, üniversitemizin sanata vermiş olduğu değerin bu tür etkinliklerle ön planda tutulmakta olduğu vurgulayarak, etkinliğin geleneksel olması temennisinde bulundu.

Etlinliğe katılan sanatçılar: Feridun Işıman ve Bülent Salderay'ın KKTC'den, Orhan Cebrailoğlu Türkiye'den, Pavel Vasilev'in Bulgaristan'dan , Costea Gelu'nun Romanya'dan, Emil Shulajkovski'nin Makedonya'dan ve Dzeko Hodzic'in Bosna Hersek'ten.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.