LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ Öğretim Üyesi Muradov bildiri sundu

LAÜ Öğretim Üyesi Muradov bildiri sundu

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ), Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nazım Muradov İstanbul'da düzenlenen "Devletlerarası Kırım, Sürgün ve İsmail Bey Gaspıralı Kongresi"ne katıldı.

Yayın Tarihi: 22/08/15 13:15
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ Öğretim Üyesi Muradov bildiri sundu
A- A A+

Muradov, kongrede "Gaspıralı İsmail Bey'in Stratejik Öngörü ve Hedefleri Üzerine Eleştirel Bir Söylem Analizi" adlı bildiriyi sundu. Kongrenin ikinci ayağının Eylül ayında Romanya'da düzenleneceğini dile getiren Muradov, bildirisinin kongre bildiri kitapçığında yayımlanacağını belirtti.

Bildirisinde, Türk dünyasının büyük fikir adamlarından ve modern aydınlarından biri olan Gaspıralı İsmail Bey'in gazeteciliğini, eğitimciliğini ve fütürolojik yani gelecekle ilgili öngörülerini ele alan Muradov, çalışmasında Gaspıralı'nın kaygı ve öngörülerinden söz ederek, onun gelecekle ilgili saptamalarını stratejik ilkeler yönünde irdelediğini söyledi. Muradov, Gaspıralı'nın, tarihi, siyasi, coğrafi, askeri, kültürel vb. gerçeklerden hareketle ciddi stratejik öngörülerde de bulunduğunu ifade etti.

Muradov, çalışmasına Gaspıralı'nın ilk fikir eserleri olan Bahçesaray Mektupları ve Rusya Müslümanları ile başladığını ve bu iki eserin her birinden sekizer söylem üzerinde durduğunu belirtti. Muradov, çalışmasının sonucunda Gaspıralı'nın söylemlerini eleştirel çözümlemeye tâbi tutarak, okuyuculara daha iyi anlatabileceğini dile getirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.