LEFKE
okuma süresi: 4 dak.

Yükselen, LAÜ'de yaşanan "Gelişim Sürecini" Lefke ve yöre halkına aktardı

Yükselen, LAÜ'de yaşanan "Gelişim Sürecini" Lefke ve yöre halkına aktardı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) 2014-2015 eğitim ve öğretim yılını kapsayan "Akademik Yılı Değerlendirme Toplantısı" 14 Ekim 2015 Çarşamba günü LAÜ Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya bölge milletvekileri, LAÜ Mütevelli Heyeti Başkan ve üyeleri, Lefke Belediye Başkanı, çok sayıda iş insanı, birçok sivil toplum kuruluşu ve bölge liseleri yöneticileri yoğun katılım gösterdi.

Yayın Tarihi: 16/10/15 16:11
okuma süresi: 4 dak.
Yükselen, LAÜ'de yaşanan "Gelişim Sürecini" Lefke ve yöre halkına aktardı
A- A A+

Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen 2014-2015 Akademik Yılı Değerlendirme Toplantısı'ndaki konuşmasını "Tamamlanan Yılın Değerlendirilmesi, 2015-2016 Akademik Yılı Gelişme Planı ve Önlemler" olmak üzere üç ana başlıkta sundu.

Yükselen, 2014-2015 Akademik Yılı'nı Değerlendirdi

Yükselen, "Üniversitemizin bölge için sosyo-ekonomik önemini düşündüğümüzde konuşmama öğrenci sayısı ile başlanması gerektiğini düşünmekteyim" diyerek, 2015 Yılı kayıtları dikkate alındığında yeni Akademik Yıla 2526 yeni öğrenci olmak üzere toplam 7051 öğrenci ile başlandığını belirtti. Yükselen, 2013 yılında yapmış olduğu ilk değerlendirme toplantısında öğrenci sayısındaki sayısal verilere bakıldığında 1355 öğrencinin LAÜ'yü tercih ettiğini, 2015 yılında ise, bu rakamın iki katına çıkarak 2526 rakamına yükseldiğini vurguladı.

2013 yılında ÖSYM-LYS yerleştirme sonuçları doğrultusunda 870 öğrencinin LAÜ'yü tercih ettiğini, 2015 yılında ise bu rakamın 1739'a yükseldiğini ve son iki yılda % 99.9'luk öğrenci artışı ile KKTC Üniversiteleri içinde LAÜ'nün en yüksek artışı gerçekleştirdiğini belirtti.

KKTC'de bir ilk gerçekleşti

2013 yılında tam zamanlı öğretim elemanı sayısının 112 iken 2015 yılı itibarı ile 243 rakamına ulaştığını açıklayan Yükselen, KKTC'de bir ilki gerçekleştirerek bir akademik yılda YÖK'ten onaylı 28 yeni program açıldığına dikkat çekti. Yükselen, bu programları sırasıyla; Aşçılık, Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Çocuk Gelişimi, Diyaliz, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon, Evde Hasta Bakımı, Optisyenlik, Radyoterapi, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri ve Yaşlı Bakımı olmak üzere 11 önlisans programı, Zihin Engelliler Öğretmenliği, Mimarlık, İç Mimarlık (Türkçe), Bilgisayar Mühendisliği (Türkçe), Elektrik-Elektronik Mühendisliği (Türkçe), İnşaat Mühendisliği (Türkçe) 6 lisans programı, Beslenme ve Diyetetik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Sosyal Hizmet, Özel Eğitim, Hemşirelik ve Sağlık Yönetimi olmak üzere 6 yüksek lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması, Kamu Yönetimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık olmak üzere 5 doktora programı şeklinde sıraladı.

Yükselen, altyapı çalışmaları, genişletilen ulaşım filosu, arttırılan laboratuvar olanakları hakkında da bilgiler vererek, geçen yıl yapılan değerlendirme toplantısını dikkate alan yatırımcıların Lefke ve civarında yaptıkları yurtlar sayesinde öğrencilerin konaklama problemi yaşamamalarının sevindirici olduğunu söyleyerek, yatırımcılara teşekkür etti.

Yükselen, 2015-2016 Akademik Yılı Gelişme Planı kapsamında devam eden ve önümüzdeki akademik yılda sürdürülecek projeler, yeni açılacak bölümler ve fakülteler hakkında detaylı bilgiler aktardı.

Yükselen, "Öğrenci Dostu" bölge kavramına dikkat çekti

Yükselen, artan öğrenci sayısına paralel olarak alınması gereken önlemler konusunda Lefke ve bölgesinde sosyal, kültürel gelişimi arttıracak yatırımların desteklenmesi ve teşviklendirilmesi, "Öğrenci Dostu" bölge kavramının yaygınlaşması konusunda katılımcılardan katkı beklediğini vurguladı.

Yoğun katılımın olduğu 2014-2015 Akademik Yılı Değerlendirme Toplantısı soru cevap bölümü ile sonlanırken, katılımcılar Rektör Yükselen'e LAÜ'nün son iki yılda geçirmiş olduğu gelişim süreci ve vermiş olduğu detaylı bilgilerden dolayı teşekkür ettiler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.