LEFKE
okuma süresi: 3 dak.

Sucuoğlu, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya'yı kabul etti

Sucuoğlu, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya’yı kabul etti

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya'yı kabul etti. Kabulde Bakanlık Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş ve Ali Polatkan hazır bulundu.

Yayın Tarihi: 23/10/15 12:54
okuma süresi: 3 dak.
Sucuoğlu, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya’yı kabul etti
A- A A+

KAYA

Kabulde konuşan Belediye Başkanı Aziz Kaya, Lefke Belediyesi'nin uzun bir süredir çalışma yürüttüğü Cittaslow (sakin şehir) üyeliği konusunda başarılı bulunarak üyeliğinin kabul gördüğünü söyledi.

Kaya, üyeliğin İtalya Cittaslow Merkezi tarafından kabul görüldüğünü ve 7 Kasım tarihinde İsveç'in Falkoeping Kasabası'nda yapılacak olan toplantıda Cittaslow bayrağını ve belgesini alacaklarını söyledi.

SUCUOĞLU

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ise konuşmasında Cittaslow'un günümüzde yaygınlaşmaya başladığını söyleyerek Lefke Belediyesi'ni gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik etti.

Bakan Sucuoğlu, Cittaslow kriterlerinin tespiti ve ülkemizdeki eksikliklerin giderilmesi için kasım ayının üçüncü haftasında Lefke'de bir çalıştay düzenlemeyi düşündüklerini söyledi.

CİTTASLOW NEDİR

Cittaslow, 1999 yılında İtalya'da kurulmuş uluslararası bir belediyeler birliğidir. Kelime kökeni İtalyanca "Citta (Şehir)" ve İngilizce "Slow (Yavaş)" kelimelerinin birleşmesiyle türetilen Cittaslow, "Sakin Şehir" anlamında kullanılmaktadır.Yavaş Hareketi'nin bir parçası olarak bilinmektedir. İtalya'nın dört küçük kentinin belediye başkanlarının (Bra - Francesco Guida, Orvieto - Stefano Cimicchi ve Positano - Domenico Marrone)1999 yılında bir araya gelerek Slow Food hareketini kentsel boyuta taşımak amacıyla Greve in Chianti Belediye Başkanı Paolo Saturnuni'nin önderliğinde kurulmuştur. Birliğe üye olmak isteyen kentlerin üye olabilmeleri için birliğin belirlediği kriterler üzerinden değerlendirilmesi ve Cittaslow felsefesine uygunluğu denetlenmektedir. Birlik kurulduğu zaman 59 olan bu kriterler 2013 yılında Uluslararası Bilim Komitesi tarafında yapılan bir çalışmayla güncellenmiş ve sayısı 70'e çıkmıştır. Kurulduğu ilk yıllarda İtalyan kentleri arasında yaygınlaşan hareket, günümüzde 28 ülkede 182 üyeye sahiptir

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.