LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ ÖÇEM iki farklı seminer düzenledi

LAÜ ÖÇEM iki farklı seminer düzenledi

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Özel Gereksinimi Olan Çocuklar Uygulama, Araştırma ve Eğitim Merkezi (ÖÇEM) tarafındanuzman Tanyel Süzer'in konuşmacı olarak katıldığıiki ayrıseminer LAÜ'de gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 12/12/15 12:28
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ ÖÇEM iki farklı seminer düzenledi
A- A A+

LAÜ Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi Konferans Salonu'nda"Yetersizliği Olan Bireylerin Cinsel İstismardan Korunması" konulu ilk seminereÖzel Eğitim Öğretmenliği,Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencileri ve akademisyenler katıldı. Süzer,yetersizlikten etkilenmiş bireyleri cinsel istismardan korumanın nasıl öğretileceğini ve cinsel istismarın kapsamını katılımcılara konuşmasında detaylandırdı.

İkinci Seminer programında Süzer ailelere yönelik olarak "Cinsel Eğitim" konusu ele aldı. Süzer, yetersizlikten etkilenmiş çocukların ve olağan gelişen çocukların ailelerine özel eğitim alanında cinsellik kavramının gelişimi, gelişim aşamalarında hangi konuların nasıl öğretilmesi gerektiğine dikkat çekti. Süzer, KKTC ve Türk aile sisteminin kültürel özelliklerini dikkate alarak,böylesi üzücü olayların yaşanmaması için alınması gereken önlemleri anlatarak, katılımcılar ile konuyla ilgili görüşlerini ve deneyimlerini paylaştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.