LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ'de "Medya" konuşuldu

LAܒde "Medya" konuşuldu

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından, "Siyasetin Meşrulaştırma Aracı Medya" konulu konferans düzenlendi.

Yayın Tarihi: 06/12/15 18:12
okuma süresi: 2 dak.
LAܒde "Medya" konuşuldu
A- A A+

Konferansa ülkemizin güçlü kalemlerinden İletişim Uzmanı Özdemir Tokel, Kıbrıs Postası Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rasıh Reşat ile Havadis Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Ekmekçi konuşmacı olarak katıldı.

Konferansta, dünyada ve ülkemizde siyasetin meşrulaştırılmasında ve büyük kitlelere ulaştırılmasında büyük rol oynayan "Medya" konusu irdelendi. Konferansta ülkemizin tanınmış iletişimcilerinden olan Tokel, Reşat ve Ekmekçi, deneyimlerini LAÜ öğrencileriyle paylaştı.

Ekmekçi, siyaset ve medyanın birbirinden ayrı düşünülmeyeceğini, siyaset ve medyanın insan için olduğunu belirterek gazetecinin tarafsız olacağı söylemine katılmadığını ifade etti. Bir gazetecinin bir duruşu bir görüşü olması gerektiğini söyleyen Ekmekçi, gazetecilik mesleği hakkında bilgiler verdi.

KKTC medyasının geçirmiş olduğu tarihsel süreçlerden örnekler veren Reşat, siyaset ve medya ilişkisinin birbirine paralel geliştiğini ülkede birçok gazetenin yayınlandığını ve bunun sevindirici olduğunu vurguladı.

Tokel de, yazının icadından itibaren güç, iktidar, medya ve siyaset ilişkisinin aralıksız devam ettiğini iktidar, güç ve semayenin kapital sistemde medya siyaset ilişkisini belirlediğini ifade etti. Tokel, siyasetin meşrulaştırma aracının medya olduğuna değinerek, bunun en güzel örneğinin 2003-2004 Annan Planı süreci olduğunu ve bu süreçte medyanın etkin bir şekilde kullanıldığını belirtti.

Konferans sonrasında öğrencilerin sorularını yanıtlayan konuklara, İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Belkıs Ayhan Tarhan tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.