LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

Şahali, kırmızı palmiye böceğiyle mücadele gündemiyle Lefke'de toplantıya katıldı

Şahali, kırmızı palmiye böceğiyle mücadele gündemiyle Lefke’de toplantıya katıldı

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, bugün kırmızı palmiye böceğiyle mücadele gündemiyle Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, ilgili kamu kurumları, Lefke Avrupa Üniversitesi yetkilileri ve bölgenin sivil toplum örgütleriyle Lefke Belediye Binası'nda bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 19/01/16 17:48
okuma süresi: 2 dak.
Şahali, kırmızı palmiye böceğiyle mücadele gündemiyle Lefke’de toplantıya katıldı
A- A A+

Lefke açısından hurmanın önemine değinen bakan Şahali, hurmanın Lefke için hem ürünü hem de kültürel olarak bölgenin simgesi olması açısından kıymetli olduğunu belirtti. Şahali, kırmızı palmiye böceğiyle mücadelede mümkün olan en etkin mücadeleyi kamu kurumları, Lefke Belediyesi, Lefke Avrupa Üniversitesi ve gönüllülerin katılımıyla ortaya koymak ihtiyacıyla toplantının gerçekleştirildiğini ifade etti. Her sorun gibi bu sorunun da entegre bir mücadeleyi ve sonuç alıcı olabilmesi bakımından süreklilik arzeden bir mücadeleyi gerektirdiğinin altını çizen Şahali, sahip oldukları kaynakları hem ekonomik anlamda hem insan kaynağı bakımından seferber etmek, eksik kalınan noktada da daha ne gibi katkıları sürece dahil ederek sonuç alınabileceği konusunda bir değerlendirme yapıldığını kaydetti.

ŞAHALİ: ETKİLİ SONUCA ULAŞMA HEDEFİNİ DİLE GETİRDİ

Şahali, gerek Tarım Dairesi ve Orman Dairesi gerekse Lefke Belediyesi'nin ortaya koyacağı kaynak ve gönüllülerin katkısıyla bu sorunu bertaraf etkmek için çaba ortaya koyacaklarını dile getirdi. Şahali, çalışmalarının etkili bir sonuca ulaşması ümidini dile getirdiği konuşmasında, hurma ürünü ve hurma ağaçlarının bölgenin çok önem atfettiği bir değer olduğunu belirtti. Hurmanın son zamanlarda ülkesel olmayan nedenlerle maruz kaldığı tehdidi bertaraf etmek için elimizdeki bütün olanakları bilimin öngördüğü çerçevede seferber etmek ve bu konuda sonuç alıcı çabayı ortaya koymak kaçınılmazdır" diyen Bakan Şahali, toplantıdan verim elde edilmesi ve sonuçların başta Lefke olmk üzere tüm ülkenin yararına olması temennisini dile getirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.