LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ öğrencileri Osmanlı saray mutfağını şef Akkor ile deneyimledi

LAÜ öğrencileri Osmanlı saray mutfağını şef Akkor ile deneyimledi

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Gastronomi Bölümü öğrencileri, "Exclusive Kitchen Techniques" dersi kapsamında, dünyaca ünlü şef Ömür Akkor'u ağırladı. Şef Akkor, LAÜ Gastronomi Mutfağı'nda, Osmanlı saray mutfağı ile Türk mutfağı yemeklerinin pişirme teknikleri ve sunum şekilleri konusunda uygulamalı olarak öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.

Yayın Tarihi: 24/01/16 14:38
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ öğrencileri Osmanlı saray mutfağını şef Akkor ile deneyimledi
A- A A+

Akkor: Meslekte okullu olmak bir ayrıcalıktır

Uygulama sırasında öğrencilere, gastronomi alanında okullu olmanın bir ayrıcalık olduğunu anlatan Akkor, bunun farkına varılması gerektiğini, çünkü İngilizce uygulamalı eğitim görmenin en büyük sorun olan "dil problemini" de ortadan kaldırdığını söyledi.

Kıbrıs'ın çok güzel bir mutfağa sahip olduğuna vurgu yapan Akkor, "çünkü burada bulunan malzemeleri dünyanın her yerinde bulma şansına sahip değilsiniz. Burası gastronomi için önemli bir bölge, bundan faydalanılmasını iyi bilmelisiniz" diyerek önerilerde bulundu.

Akkor, öğrencilerin LAÜ gastronomi mutfağında iyi bir eğitim aldıklarını, bunun yanında sadece yapmaları gerekenin istikrar, çalışma azmi ile dünyanın her yerinde önemli bir şef olarak çalışabileceklerini söyledi.

Akkor, öğrencilerle birlikte uygulamalı olarak LAÜ Gastronomi Mutfağı'nda, badem çorbası, soğan dolması, arpacık şehriyeli pilavlı incik ve cennet çamuru tatlısı yaptı. Akkor, yaptığı yiyecekleri uygulamaya katılan öğretim üyelerine ve öğrencilere ikram etti.

Uygulama sonrasında LAÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Gastronomi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aytaç Yıldırım, şef Akkor'a teşekkür belgesi takdim etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.