LEFKE
okuma süresi: 3 dak.

LAÜ'de acil müdahalelerde paramediklerin rolü ele alındı

LAÜ'de acil müdahalelerde paramediklerin rolü ele alındı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Öğrenci Dekanlığı ve Paramedik Kulübü tarafından"Acil Sağlık Sistemi ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Çalışmaları" konulu konferans düzenlendi.

Yayın Tarihi: 06/02/16 12:04
okuma süresi: 3 dak.
LAÜ'de acil müdahalelerde paramediklerin rolü ele alındı
A- A A+

Konferansa, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nden Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Hasan Kuş ile Acil ve UMKE Sorumlusu Dr. Enver İnce konuşmacı olarak katıldı. LAÜ öğrencileri ile bir araya gelen Ankara Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) yöneticileri afetlerde ve olağandışı durumlarda, olay yerinde tıbbi müdahale ve kurtarma yapan özel eğitimli sağlık ekiplerinin çalışma sistemini ve acil sağlık sistemi ile ilgili detaylı bilgiler aktardırlar.

Konferans öncesinde katılımcılara paramedik birimi hakkında kapsamlı bilgi veren konuşmacılar, daha sonrauygulamalı olarak vaka canlandırmaların yer aldığı kısa bir sinevizyon gösterimi sundular.

İnce: Paramedikler çalışma sahasını çok iyi biliyor

İnce sunumunda, paramediklerin yaşanan herhangi bir olayda hastaya ya da yaralıya en kısa sürede nasıl müdahele edeceğini çok iyi bilen kişiler olduğunu söyleyerek paramediklerin yaptıkları iş gereği çalışma sahasını çok iyi bildiklerini belirtti. İnce, bu mesleği okuyan öğrencilerin kalifiye iyi birer paramedik olması için, teorik derslerinyanında uygulamaya ve vaka canlandırmasına yönelik saha çalışması yapmalarının önemine dikkat çekereköğrencilere, teknik ve uygulamalı vaka canlandırmalardan örnekler verdi. İnce, paramedikçilerin en önemli görevinin yaşanan bir olayda vakaya hızlı bir şekilde müdahale ederek, kısa zamanda hastayı en yakınhastaneye yetiştirmek olduğununaltını çizdi.

Kuş: Türkiye'de 'afet bilinci' 1999 Marmara depremiyle ortaya çıktı

Türkiye'de afet bilincinin 1999'da Marmara depremiyle farklı boyut kazandığını belirten Kuş, Marmara deperemi sonrası TC Sağlık Bakanlığı'nınciddi adımlar atarak, profesyonel personellerin yetiştirilmesine katkı sağladığını söyledi. Kuş, Türkiye'de 81 ilde UMKE'nin kurulduğunu, temel eğitim alan toplam personel sayısının ise 6.000'e ulaştığını ifade etti.

Kuş, yaşanan bir afet sırasında olay yerinde pratik uygulamanın kısa sürede nasıl yapılması ve vakaya nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgiler vererek yaşanan olayda öncelikli olarak canlı vakalara müdahale edilmesinin birçok hayatı kurtarabileceğine dikkat çekti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.