LEFKE
okuma süresi: 4 dak.

LAÜ'de hayat bulan 20 anlamlı proje tanıtıldı

LAÜ'de hayat bulan 20 anlamlı proje tanıtıldı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi öğrencilerinin Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında dönem boyunca gerçekleştirdikleri projeler "Sosyal Değişimde LAÜ Etkisi" adı altında düzenlenen sergi ve video gösterimi ile tanıtıldı.

Yayın Tarihi: 14/02/16 14:31
okuma süresi: 4 dak.
LAÜ'de hayat bulan 20 anlamlı proje tanıtıldı
A- A A+

Öğrencilerinin gerçekleştirdiği projeler hakkında konuklara bilgiler veren,Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi öğretim üyesi ve ders yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Tuba Gökmenoğlu, öğretmen adaylarının hizmet edeceği toplumu çeşitli yönleriyle tanıması ve toplumsal sorunlara sürdürülebilir çözümler üretebilmesi amacıyla çeşitli projeler ortaya koyduklarını belirtti. Gökmenoğlu, öğrencilerin projeler için bölgede keşfe çıkarak, toplumsal sorunları tespit ettiklerini ve bu sorunlara fakülte gözetiminde çözümler üreterek çalışmalara başladıklarını ifade etti.,

"Çalışmalar sırasında Güzelyurt Kaymakamlığı ve Lefke Belediyesi'nin de desteğini almak bizleriyeni projeler geliştirmek konusunda daha da motive etmiştir" diyen Gökmenoğlu, projelerin yapım aşamalarını ve son şekillerini gösteren videoları konuklarla paylaşarak, böylesi anlamlı projeleri üstlenen ve hayata geçiren öğrencilerini de tebrik etti.

Dönem boyunca öğrencilerin 20 farklı noktada proje yürüterek birden fazla temada sosyal sorumluluk çalışmaları gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Gökmenoğlu, dönem başında planladıkları projeler kapsamında hayat bulan sosyal sorumluluk etkinliklerini şöyle sıraladı:

Okulum Şahane

Güneşköy 18 Yaş Üstü Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi, Yedidalga İlkokulu, Yeşilyurt İlkokulu ve Yeşilyurt Köy Kadın Kursu'nun fiziksel iyileştirme çalışmaları yapıldı,

Parkım Çoook Güzel

Lefke ve Gemikonağı'nda bulunan Lefke ve Güven Parkı yenilendi,

Benim Kıbrıs'ım (Kıbrıs Kültür Çalışmaları)

Kıbrıs Kültür Çalışmaları kapsamında Benim Kıbrıs'ım teması altında gerçekleştirilen projeler ile Kıbrıs'ın kültürel değerlerinin yeni nesile aktarımı sağlanırken, bir yandan da toplumsal ihtiyaçlara yönelik çözümler üretildi. Bu projeler kapsamında; Kıbrıs Edebiyatı'ndan Eserlerin Sesli Kitaba Dönüştürülmesiprojesi ile 800 eser sesli kitaba dönüştürüldü, Mücahitler Derneği'ne fiziksel iyileştirme çalışması yapıldı, Kıbrıs Müzik Kültürü Arşivleme Çalışmasıprojesi ile Kıbrıs Müziğine gönül vermiş akademisyenler, müzisyenler ve kurumlarla görüşülerek Kıbrıs yerel müziklerinin bilgi ve hikayeleri derlendi,Lefke Portakal Tanıtımı projesinde ilkokul öğrencileri ile interaktif etkinlikler yapan LAÜ öğrencileri C vitaminin önemi vurguladılar ve ayrıcaNar Tanıtımı ile LÖSEV'e destek sağlandı.

Bu Dünya Benim (Çevre Farkındalığı)

Çöp Toplama Etkinliği, Engelsiz doğa: Kuşevi Yapımı, Atık Pil Kutusu Üretimi ileyürütülen üç projede çevre duyarlılığı, farkındalık ve bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirildi,

Sağlığım

Diş Fırçalama Farkındalık Çalışması ile 180 çocuğa interaktif eğlenceli etkinliklerle diş fırçalama teknikleri ve önemi anlatıldı. Trafikte Emniyet Kemeri Kullanımı Farkındalık Çalışması ile Lefke ve Güzelyurt'ta çalışmalar yapılarak birkamu spotu hazırlandı ve KKTC televizyonlarında yayınlandı. Ecza Dolabı Oluşturma/Yenileme Çalışması ile Lefke bölgesindeki okulların ecza dolaplarının ilk yardım ihtiyaçları giderildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.