LEFKE
okuma süresi: 3 dak.

LAÜ'de "Beden Dili" eğitim semineri düzenlendi

LAÜ'de "Beden Dili" eğitim semineri düzenlendi

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından "Beden Dili Eğitim" semineri düzenlendi.

Yayın Tarihi: 27/03/16 15:19
okuma süresi: 3 dak.
LAÜ'de "Beden Dili" eğitim semineri düzenlendi
A- A A+

Ünlü eğitmen Murat Yılmaz LAÜ'de seminer verdi

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından "Beden Dili Eğitim" semineri düzenlendi. LAÜ bünyesinde bu yıl 4.'sü gerçekleştirilen ve iki oturumda gerçekleşen seminere ünlü eğitmen Murat Yılmaz, konuşmacı olarak katıldı.Seminerde beden dili öğeleri; yüz, eller, kollar ve bacak hareketleri, göz iletişimi, duruş biçimi, kişiler arasındaki mesafe konularında örnekler veren Yılmaz, konunun daha iyi anlaşılmasını sağlamak amacıyla öğrencilerle birlikte beden dilinin etkili kullanılması üzerine uygulamalar yaptı.

Beden dilinin etkili iletişimde anahtar rol üstlendiğini belirten Yılmaz, insanların birbirlerine mesajları söz, ses ve beden dili kanalları aracılığıyla ilettiklerini belirterek,bilimsel araştırmalar sonucunda, mesajların sözle %7, sesle %38 ve beden dili kanalıyla ise %55 gibi yüksek bir oranla iletildiği bulgusunun ortaya çıktığını aktardı. Yılmaz, bu araştırma sonucunun dikkate alındığı zaman beden dilinin etkili iletişimin altın anahtarı şeklinde tanımlanabileceğini de ifade etti.

Beden dili konusunun çok geniş bir alanı kapsadığına da dikkat çekerek, beden dilinin sadece insan hareketleri yani ellerin-ayakların konumu, jest, mimik ve gözler-bakışlar gibi konularla sınırlı olmadığını söyleyen Yılmaz, özellikle iş hayatında makam odaları, bu odalardaki masalar ve masa etrafındaki oturma düzeninin dahi beden dili kapsamında irdelendiğini belirterek,konuyu örnek video gösterimleri ile katılımcılara açıkladı. Ayrıca renklerin beden dilindeki yeri ve önemi konusuna da değinen Yılmaz, çeşitli renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkilerini örneklerle anlattı.

Seminerin ardından İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Levent Duranlı tarafından Murat Yılmaz'a sunumundan dolayı teşekkür belgesi, seminere katılan öğrencilere ise katılım belgeleri takdim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.