LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

Lefke Turizm Derneği, yat limanı ve çarpık yapılaşma konusunda değerlendirmede bulundu

Lefke Turizm Derneği, yat limanı ve çarpık yapılaşma konusunda değerlendirmede bulundu

Lefke Turizm Derneği, sahil şeridi, turizm anlamında "bulunmaz bir cevher" niteliğinde olan Gemikonağı'na yat limanı projesinin, turizm potansiyeline ivme kazandıracağı, bölgenin çehresini değiştireceği inancını belirtti.

Yayın Tarihi: 21/04/16 10:44
okuma süresi: 2 dak.
Lefke Turizm Derneği, yat limanı ve çarpık yapılaşma konusunda değerlendirmede bulundu
A- A A+

Ciddi katma değer yaratacağı belirtilen projenin, bölgesel turizm gelişimi ile birlikte planlandığı zaman, cittaslow imajı ile birlikte Lefke'nin, Kuzey Kıbrıs'ın en özel bölgesi olacağı görüşü kaydedildi.

Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş yazılı açıklama yaparak, Gemikonağı'na yat limanı projesi ve LAÜ çevresindeki yapılaşma hakkında değerlendirmede bulundu.

Karlıtaş, LAÜ'nün Lefke bölgesinin çok güzide bir kurumu olduğunu ancak çevresinde yoğunlaşmaya başlayan çok katlı yapılar, trafik sorunu, gürültü kirliliği, kanalizasyon ve arıtma gibi konularda, sıkıntı yaşanmaya başlandığını kaydetti.

Dernek olarak, yatırıma karşı bir duruşları olmadığını vurgulayan Karlıtaş, çevresel ve kültürel değerleri gözeterek altyapısı sağlam yatırımlara ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Karlıtaş, bölgenin gelişiminin palanlı yatırımlarda olduğunun altını çizerek, gelecekte sorun yaratacak yatırımlara karşı Çever İmar Yasası tahtında karşı duruş sergileyeceklerini belirtti.

Tarımsal anlamda, ülkenin en önemli bölgesinin Lefke olduğunu, ülkenin yaş sebze ve meyve ihtiyacının yüzde 30'unun bu bölgeden sağlandığını anlatan Karlıtaş, tarımsal alanda bazı ürünlerde yüzde yüz potansiyele sahip bölgenin doğru teşviklerle desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.