LEFKE
okuma süresi: 3 dak.

LAÜ'de Cinsel Eğitimin Gerekliliği ve Anne-Baba rolü konuşuldu

LAÜ'de Cinsel Eğitimin Gerekliliği ve Anne-Baba rolü konuşuldu

LAÜ'de "Çocukta Cinsel Gelişim ve Eğitim" konulu konferans düzenlendi...

Yayın Tarihi: 14/05/16 16:56
okuma süresi: 3 dak.
LAÜ'de Cinsel Eğitimin Gerekliliği ve Anne-Baba rolü konuşuldu
A- A A+

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü tarafından "Çocukta Cinsel Gelişim ve Eğitim" konulu konferans düzenlendi. Konferansa, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmihan Zeliha Artan konuşmacı olarak katıldı.

LAÜ'den verilen bilgiye göre, Artan konferansta, cinsel eğitimin gerekliliği, cinsel eğitimde anne-babanın ve öğretmenlerin izlemesi gereken yollar, yapılan hata örnekleri ve yapılması gerekenler ile ilgili örnekler verdi.

Artan: Farklı çocuk grubuyla çalışma yapıyoruz

Çocuk Gelişimi Bölümü olarak uygulama alanındaki çalışmalarını çocuklara yönelik yaptıklarını belirten Artan, bu çalışmaları özellikle 0-18 yaş grubu, normal gelişim gösteren, özel gereksinimli, üstün yetenekligibi akla gelen her türlü çocuk grubuyla yaptıklarını söyledi. Çocuk Gelişimi Bölümü mezunlarının iş alanları hakkında da bilgi veren Artan, son yıllarda çocukgelişimi bölümünü bitiren kişilerin hastanelere atandığına işaret ederek, poliklinik hizmetleri kapsamında çocukların nöroloji, genetik ve pediyatik gelişim değerlendirmeleri yapıldıktan sonra, gerekli görülmesi halinde daha ileri bir destek programı için çocuk gelişimi uzmanlarına yönlendirildiğini vurguladı.

Yaptıkları araştırmalar kapsamında anne-babalara kız ve erkek bebeklere nasıl davrandıklarını ve ayrım yapıp yapmadıkları sorulduğunda, 'hayır, hiçbir ayrım yapmıyoruz, her ikisini de aynı derecede seviyoruz' cevabını aldıklarını dile getirenArtan, araştırma sonuçlarının söylendiği gibi sonuçlar vermediğini belirterek, toplumda cinsiyet ayrımının ortadan kaldırılması ve cinsiyet üzerinde söylemlerin geliştirilmemesi için öncelikle bunun aile içerisinde başlayarak eğitimle pekiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Konferans soru- cevap bölümünün ardından, LAÜ Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Serin tarafından, Prof. Dr. İsmihan Zeliha Artan'a teşekkür belgesi takdim edilmesi ile son buldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.