LEFKE
okuma süresi: 3 dak.

LAÜ, Dünyaca ünlü görme engelli ressam Eşref Armağan'ı konuk etti

LAÜ, Dünyaca ünlü görme engelli ressam Eşref Armağan'ı konuk etti

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Özel Gereksinimi Olan Çocuklar Uygulama, Araştırma ve Eğitim Merkezi (ÖÇEM) tarafından "Dünyayı Görmeden Resmetmek" temalı söyleşi düzenlendi.

Yayın Tarihi: 21/05/16 14:57
okuma süresi: 3 dak.
LAÜ, Dünyaca ünlü görme engelli ressam Eşref Armağan'ı konuk etti
A- A A+

LAÜ Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi Konferans Salonu'ndagerçekleşen söyleşiye,Dünyaca Ünlü Görme Engelli Ressam Eşref Armağan konuşmacı olarak katıldı.Söyleşi öncesi LAÜ ÖÇEM Müdürü-Özel Eğitim Öğretmenliği Bölüm BaşkanıProf. Dr. Ayşegül Ataman, kısa bir konuşma yaptı. Ardından Eşref Armağan'ın yaşamını ve görmeden nesnelere dokunarak resmetme yeteneğini anlatan "Real Super Human" belgeseli ve ödüllü belgesel"The Colors of Darkness" gösterildi.

Armağan: "Dünyayı parmaklarımın ucuyla görüyorum"

Doğuştan görme yetisi olmadığını anlatanArmağan, 6 yaşında kalem ile kağıt üzerine çizmeyi, 18 yaşında ise önce parmakları ile kağıt üzerine, sonra da kartona yağlı boya ile resim yapmaya başladığını, yağlı boyadan akrilik boyaya ve tuvale geçerek farklı çizimlerle yeteneğini sergilemeye çalıştığını belirtti.Yaşamı boyunca görmediği nesnelerin maket modellerine parmak uçlarıyla dokunarak zihninde canlandırdığını ve daha sonra da onları resmettiğini anlatan Armağan,yaşamı boyunca hiç bir resim dersi almadığını, resim sanatına ait inceliklerin zihninde canlanıp resimlere dökülmesinde kendisine en çok yardımcı olan kişinin babasının olduğunu söyledi.

"LAÜ'de söyleyişe katılmaktan dolayı çok mutluyum"

Etkinlikte, farklı nesnelerin resimlerini çizerek hayatında yaşadığı ilginç olayları samimi ve espiritüel bir şekilde anlatan Armağan, resim yapmanın kendisini mutlu ettiğini, bundan dolayı da hayatından memnun olduğunu söyledi. Armağan son olarak, LAÜ'nün davetlisi olarak böylesi bir söyleşiye katılmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, kendisine gösterilen ilgi ve alakadan çok mutlu olduğunu dile getirerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Söyleşinin ardından LAÜ Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Serin ve ÖÇEM Müdürü Prof. Dr. Ayşegül Ataman tarafından Eşref Armağan'a teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.