LEFKE
okuma süresi: 3 dak.

LAÜ'de "Çocuk Müzeleri ve Bilim, Keşif ve Teknoloji Merkezleri" konuşuldu

LAܒde "Çocuk Müzeleri ve Bilim, Keşif ve Teknoloji Merkezleri" konuşuldu

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Dr. Fazıl Küçük Eğitim Bilimleri Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü tarafından "Çocuk Müzeleri ve Bilim, Keşif ve Teknoloji Merkezleri" konulu etkinlik düzenlendi.

Yayın Tarihi: 20/07/16 16:30
okuma süresi: 3 dak.
LAܒde "Çocuk Müzeleri ve Bilim, Keşif ve Teknoloji Merkezleri" konuşuldu
A- A A+
Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Dr. Fazıl Küçük Eğitim Bilimleri Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü tarafından "Çocuk Müzeleri ve Bilim, Keşif ve Teknoloji Merkezleri" konulu etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe, Dr. Ceren Karadeniz konuşmacı olarak katılarak, müzeleri toplumun hizmetinde, halka açık insanların eğitimi ve eğlenmesi somut ve somut olmayan insana ve çevreye ilişkin unsurları toplayan, koruyan, araştıran, iletişim kuran, sergileyen, kâr düşüncesinden bağımsız ve sürekliliği olan bir kuruluş olarak tanımladı.

Karadeniz: Müzeler çocukların zihinlerini zenginleştirerek hayal dünyalarını renklendiriyor

Sunumunda, müzelerin çocukların zihinlerini geliştirerek zenginleştirdiğini ve bundan dolayı da hayal dünyalarının renklendiğini belirten Karadeniz kuramda ve kitaplarda müzeler ile üniversitelerin birlikteliğine sürekli söz ettiklerini dile getirdi. Karadeniz, özellikle bazı üniversitlerin eğitim fakültelerinde müze eğitim dersinin verilmediği görüldüğünü, ancak bugün LAÜ'nün uluslararası alanda bu kadar önemli bir etkinliği düzenlemesinin takdire şayan olduğunu vurguladı.

"İlk çocuk müzeleri 1900'lerde benimsenmeye başlandı"

Müzelerin ortaya çıkış tarihçesine değinen ve çocuk müzelerinin ilk olarak 19. yüzyılın çeyreği ile 20. yüzyılın başlarına rastlandığını ifade eden Karadeniz, günümüz anne ve babalarına yabancı olmayan "çocukların dokunarak ve yaparak öğrenmesi" müzecilik anlayışının 1900'lü yılların başından itibaren benimsenmeye başlandığına işaret etti. Son olarak, çocuk müzelerinde gerçekleştirilen müze eğitiminin aynı zamanda okuldaki eğitimi zenginleştirici bir potansiyele sahip olduğuna vurgu yapan Karadeniz, bununla birlikte çocuk müzelerinin hazırlanan terimlerin ve müze programlarının zihinzel kavramayı, merak etmeyi, empatik bağ kurmayı, eleştirel bakmayı ve pratik beceriler kazandırmayı sağladığını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.