LEFKE
okuma süresi: 5 dak.

LAÜ en yüksek puanlarla tercih edildi

LAÜ en yüksek puanlarla tercih edildi

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) en büyük artışı gösteren üniversite olmanın yanında, başarılı öğrencilerin de tercihi oldu. 2016 yılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) LYS sonuçlarına göre mevcut programlar dikkate alındığında, KKTC üniversiteleri arasında en fazla sayıda programda en yüksek taban puanlar ile başarılı öğrencilerin tercihlerinde ilk sırada yer aldı.

Yayın Tarihi: 02/09/16 13:27
okuma süresi: 5 dak.
LAÜ en yüksek puanlarla tercih edildi
A- A A+
Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) en büyük artışı gösteren üniversite olmanın yanında, başarılı öğrencilerin de tercihi oldu. 2016 yılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) LYS sonuçlarına göre mevcut programlar dikkate alındığında, KKTC üniversiteleri arasında en fazla sayıda programda en yüksek taban puanlar ile başarılı öğrencilerin tercihlerinde ilk sırada yer aldı.

LAÜ EN YÜKSEK PUANLARLA TERCİH EDİLMENİN HAKLI GURURUNU YAŞIYOR

Güçlü akademik yapısı, yeni açılan bölümleri, teknik altyapı ve donanımlı laboratuvarlarıyla kaliteli eğitim veren LAÜ, başarılı öğrenciler tarafından tercih edildi. YÖK'ün açıkladığı LYS sonuçlarına göre, LAÜ'nün mevcut programları dikkate alındığında KKTC üniversiteleri arasında taban puanı en yüksek olan programlar değerlendirmesinde, toplam 28 programda en yüksek taban puana sahip olma başarısını gösterdi.

EN YÜKSEK TABAN PUANLAR LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ'NDE

LAÜ'de LYS 2016 sonuçları doğrultusunda en yüksek taban puanlarla tercih edilen programlar sırası ile Okul Öncesi Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sınıf Öğretmenliği, Tarih, Hukuk, Görsel İletişim Tasarımı, Mimarlık (İngilizce), Peyzaj Mimarlığı (İngilizce), İnşaat Mühendisliği (İngilizce), Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Sağlık Yönetimi (İngilizce), Hemşirelik, Aşçılık, Bilgisayar Programcılığı (İngilizce), Görsel İletişim, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İnşaat Teknolojisi (İngilizce), Ağız ve Diş Sağlığı, Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Çocuk Gelişimi, Diyaliz, Elektronörofizyoloji, Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım, Odyometri, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Bölümleri oldu.

YÜKSELEN: TABAN PUAN SIRALAMASINDA LAÜ BİRİNCİ

LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen 2016 LYS sonuçlarını değerlendirerek, KKTC üniversiteleri arasında LAÜ'nün mevcut programları dikkate alındığında tercih edilen 28 bölümün taban puan sıralamasında birinci sırada yer aldığını ve benzer programlarda LAÜ'nün diğer üniversitelerden yüksek puanlarla tercih edildiğini vurguladı.

LAÜ'yü kazanan öğrencilerin yüzde 31.8'inin birinci tercihine, yüzde 15.5'inin ise ikinci tercihine yerleştiğini ifade eden Yükselen, LAÜ'ye 2016/2017 eğitim ve öğretim yılında 2 bin 147 öğrencinin yerleştiğini ve her geçen yıl bu sayının yükseldiğini dile getirdi. 2013 yılı ÖSYS Yerleştirme Sonuçlarına göre 870 öğrencinin LAÜ'yü tercih ettiğine değinen Yükselen, 2016 yılında ise bu sayısın %146.78 artış göstererek, 2 bin 147'ye ulaştığını belirtti. Başarılı öğrencilerin tercihlerini LAÜ'den yana yapmalarının son derece önemli ve sevindirici bir gelişme olduğunu söyleyen Yükselen, 2016-2017 Akademik Yılı Güz Dönemi'nde LAÜ'de yeni eğitim hayatlarına başlayacak tüm öğrencileri tebrik ederek, başarılar diledi.

Yüksek öğrenimde referans noktası olmayı amaçlayan ve hedefine emin adımlarla ilerleyen LAÜ, 2016 LYS sonuçlarına göre, KKTC üniversiteleri arasında "en büyük artışı" sağlayan üniversite olmanın yanında, "en yüksek puanlarla" tercih edilen üniversite olma başarısını da gösterdi. Lefke Avrupa Üniversitesi, son yıllarda göstermiş olduğu hızlı gelişim, güçlendirilen kampüs alt yapısı, akademik kadrosu, yeni açılan fakülte, yüksekokul ve bölümleriyle her geçen yıl büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Geçen yıla oranla LAÜ'yü tercih eden öğrenci sayısında %23.46 oranında bir artış yaşanırken, başarılı öğrencilerin tercihi LAÜ oldu.

Akademik kalitenin daha da artırılması açısından son derece önemli bir gelişme yakalayan LAÜ, açmış olduğu yeni bölümleri ile ada genelinde en yüksek puanlarla başarılı öğrencilerin tercihi olmanın haklı gururunu yaşarken, son yıllarda göstermiş olduğu başarı grafiğini bu yıl almış olduğu sonuçlarla taçlandırdı.

2016'DA AÇILAN YENİ BÖLÜMLER

2016-2017 Akademik Yılı'nda 5 lisans ve 8 önlisans olmak üzere programlarına 13 yeni bölüm daha ekleyen LAÜ, Sağlık Bilimleri Fakültesi: Beslenme ve Diyetetik (İngilizce), Fen-Edebiyat Fakültesi: Psikoloji (İngilizce), İletişim Bilimleri Fakültesi: Yeni Medya ve Gazetecilik (İngilizce), Sağlık Yüksekokulu: Hemşirelik (İngilizce), Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu: Spor Yöneticiliği, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu; Ağız ve Diş Sağlığı, Diş Protez Teknikerliği, Elektronörofizyoloji, Odyometri, Patoloji Laboratuvar Teknikleri, Perfüzyon Teknikleri, Ortopedik Protez ve Ortez, Meslek Yüksekokulu: Turist Rehberliği'ne ilk kez öğrenci kabul etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.