LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

Evren; "Lefke'nin eski cazibesini kazanması için çalışacağız"

Evren; "Lefke'nin eski cazibesini kazanması için çalışacağız"

İçişleri Bakanı Kutlu Evren bugün Lefke ve Yöresi Sivil Toplum Örgütleri Koordinatörlüğü'nü kabul etti.

Yayın Tarihi: 07/09/16 15:22
okuma süresi: 2 dak.
Evren; "Lefke'nin eski cazibesini kazanması için çalışacağız"
A- A A+
Ziyarette konuşan Lefke ve Yöresi Sivil Toplum Örgütleri Koordinatörlüğü, Lefke'nin ilçe olması için adım atılmasından duyulan memnuniyeti dile getirdi. Lefke'nin 1974 yılına kadar ilçe konumunda olduğunu hatırlatan Lefke ve Yöresi Sivil Toplum Örgütleri Koordinatörlüğü, Lefke'de önceden çalışır durumda olan Devlet Daireleri'nin yeniden hayat bulmasını talep ettiler.

Lefke'nin simgesi olan Hurma projesinden bahseden Lefke ve Yöresi Sivil Toplum Örgütleri Koordinatörlüğü, yürüttükleri çalışmalarla 1000 tane hurmanın kurtarıldığını fakat çok pahalı bir çalışma olmasından dolayı kaynak bulmakta zorlandıklarını dile getirdiler. Lefke ve Yöresi Sivil Toplum Örgütleri Koordinatörlüğü, halen kurtarılmayı bekleyen 1000 adet Hurma ağacı olduğuna dikkati çekti.

Lefke yöresindeki yerleşim birimlerinde geçmişte dağıtılmış olan sosyal konut arsalarının bir kısmında altyapı sorunları devam ederken bir kısmında da koçan alma zorlukları olduğunu aktaran Lefke ve Yöresi Sivil Toplum Örgütleri Koordinatörlüğü, Bakan Evren'den bu konuda yardım talep ettiler.

İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Lefke'nin ülkemiz için önemli bir konuma sahip olduğunu söyleyerek, Lefke'nin ilçe olması için start verildiğine vurgu yaptı. Lefke'nin eski Lefke olması için Devlet Dairelerinin de çalışır duruma getirilmesinin önemine değinen Evren, gerekli çalışmaların başlatılacağını ifade etti.

Lefke'de bulunan hurmaların kurtarılması için yapılan çalışmalara destek vereceklerini belirten Evren, Lefke'nin simgesi olan Hurmaların kurtarılmasının önemine değindi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Evren, Lefke ve Yöresi Sivil Toplum Örgütleri Koordinatörlüğü'ne hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederek, Lefke'nin eski cazibesini kazanması için gerekli çalışmaları yapacaklarını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.