LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

Lefke STÖ'leri: "Bakanlar Kurulu kararı Lefke'nin zamanında elinden alınmış ilçe olma hakkının iadesidir"

Lefke ST֒leri: "Bakanlar Kurulu kararı Lefke'nin zamanında elinden alınmış ilçe olma hakkının iadesidir"

Lefke ve Yöresi Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri, Lefke'nin kaymakamlıktan, mahkemelere, hastanelerinden, üniversite ve liselerine, tüm üst yapı ve fiziki yapılanmasıyla zaten idari bir bölge merkezi olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 23/11/16 14:29
okuma süresi: 2 dak.
Lefke ST֒leri: "Bakanlar Kurulu kararı Lefke'nin zamanında elinden alınmış ilçe olma hakkının iadesidir"
A- A A+

Lefke ve Yöresi Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri, Lefke'nin kaymakamlıktan, mahkemelere, hastanelerinden, üniversite ve liselerine, tüm üst yapı ve fiziki yapılanmasıyla zaten idari bir bölge merkezi olduğunu vurguladı. Lefke STÖleri açıklamasında, Başbakan Hüseyin Özgürgün ve kabinesine, Lefke'nin ilçe olması kararından dolayı teşekkür edildi.

Açıklamada, Lefke ve yöresi STÖlerinini, Bakanlar Kurulu'nun,Lefke'nin 6. İlçe olması amacıyla, hazırlıkları tamamlanmış olan Mülki Yönetim ve Bölümleri (Değişiklik) Yasa Tasarısı'nı onaylayıp Cumhuriyet Meclisine göndermesi kararını büyük bir memnuniyetle karşıladıkları kaydedildi.

Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri, alınan kararın Lefke'nin, yüzyıllardır gelişmiş bir "Kasaba" olarak, Yerel Yönetimi, Kaymakamlık binası, Polisi , Mahkemeleri , Hastanesi, Sağlık Merkezi, biri mesleki teknik lise olmak üzere iki lisesi, beş ilkokulu, üniversitesi, "uluslararası tanınmış" limanı, üst yapıları ve buna bağlı olarak fiziki yapılanmasıyla zaten ideri bir "Bölge Merkezi" konumunda olduğu vurgulandı.

Lefke ve yöresi STÖleri, bu nedenle Bakanlar Kurulu'nun aldığı kararın esasında, vaktiyle "Kasabanın" elinden alınmış ilçe hakkının iadesi olduğunu belirtti ve bu karardan ötürü, başta Başbakan Hüseyin Özgürgün ve kabinesinin tüm bakanlarına teşekkür ederek, Cumhuriyet Meclisi'nde temsil edilen siyasi partilerin milletvekilleriyle tüm bağımsız milletvekillerine söz konusu önergeyi oybirliğiyle kabul edip yasallaştırmaları yönünde çağrıda bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.