LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ'de "Yaşamak için Kaçanlar: Mülteciler" konulu panel düzenlendi

LAÜ'de "Yaşamak için Kaçanlar: Mülteciler" konulu panel düzenlendi

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Öğrenci Dekanlığı veSosyal Hizmet Kulübü tarafından "Yaşamak için Kaçanlar: Mülteciler" konulu panelgerçekleştirildi. LAÜ Rauf Raif Denktaş Konferans Salonu'nda düzenlenen panele, Türk Kızılayı'nda görev yapan koruma uzmanı Pervin Hazan Yağcı konuşmacı olarak katıldı.

Yayın Tarihi: 25/03/17 14:46
Güncelleme Tarihi: 25/11/22 10:26
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ'de "Yaşamak için Kaçanlar: Mülteciler" konulu panel düzenlendi
A- A A+

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Öğrenci Dekanlığı veSosyal Hizmet Kulübü tarafından "Yaşamak için Kaçanlar: Mülteciler" konulu panelgerçekleştirildi. LAÜ Rauf Raif Denktaş Konferans Salonu'ndadüzenlenen panele, Türk Kızılayı'nda  görev yapan koruma uzmanı Pervin Hazan Yağcı konuşmacı olarak katıldı.

LAÜ'den verilen bilgiye göre, Sunumuna öncesinde kendisi ile ilgili kısa bilgi veren Yağcı, 11 yaşından itibaren Türkiye'de gerçekleşen sivil toplum çalışmalarının içinde bulunduğunu, bu çalışmalara ilk olarak izcilikle başladığını, ardından uluslararası programların içine dahil olduğunu ve çeşitli derneklerde çalıştığını söyledi.

Yağcı: Türkiye'de yaklaşık 4 milyon Suriyeli yaşıyor

Mülteciler konusuna Türkiye'deki Suriye krizi ile başlayan Yağcı, Türkiye içerisinde yaşayanyaklaşık 4 milyon Suriyeli olduğunu, 500 bin mültecinin ise, diğer ülkelerden geldiğini ve Türkiye içerisindemülteciler için 14 adet kamp olduğunubelirtti.

Yağcı, Türkiye içerisindeki mültecilerin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) kurumuna bağlı olduğunu ve mültecilerin resmi olarak AFAD yönetmenliğine bağlı olduklarınısöyledi. Türkiye'de yaşayan Suriyeli mültecilerin çoğunlukla Kilis, Urfa, Gaziantep, Hatay ve İstanbul'da hayatlarını sürdürdüklerinibelirten Yağcı, Türkiye'nin toplam 20 ilinde Suriyeli göçmen olduğunu,Türkiye dışında ise Mısır, Irak, Ürdün ve Lübnan'da da yaklaşık 2 milyon Suriyeli mültecinin yaşadığını dile getirdi. 

Son olarak göç sırasında yaşanan sıkıntılar ve göçün toplumsal etkileri anlatanvideogösterimlerinde bulunan ve göçmenler hakkında bilgi veren Yağcı, katılımcıların sorularına cevap vererek paneli sonlandırdı.

Panelin sonunda, LAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, Yağcı'ya teşekkür belgesi takdim etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.