LEFKE
okuma süresi: 3 dak.

LAÜ'de "Gıda Güvenliği"ne dikkat çekildi

LAÜ'de "Gıda Güvenliği"ne dikkat çekildi

Lefke Avrupa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından "ISO-22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi" eğitim programı düzenlendi.

Yayın Tarihi: 18/08/17 14:20
okuma süresi: 3 dak.
LAÜ'de "Gıda Güvenliği"ne dikkat çekildi
A- A A+
Lefke Avrupa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından "ISO-22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi" eğitim programı düzenlendi.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri için organize edilen eğitim yoğun ilgi görerek, mezunlar, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi öğrencileri ve ilgili özel ve kamu kuruluşlarında çalışan uzmanların katılımı ile gerçekleştirildi.

Eğitim programının açılış konuşmasını yapan Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nevin Aktaş, gıda güvenliği konusuna toplumda duyulan ilginin ve verilen önemin giderek arttığını, bunun memnuniyet verici bir durum olduğunu belirtti. Doğrudan üretimden gelen birincil besinlerde ve birincil besinlerden üretilen işlenmiş gıdalarda güvenlik sorununun giderek daha önemli hale geldiğini dile getiren Aktaş, tüketicilerle birlikte besin ve beslenme sektöründe çalışanların gıda güvenliği konusunda eğitilmelerinin son derece önemli olduğunu vurguladı.

Aktaş konuşmasının devamında, besinlerde güvenlik sorunu oluşturabilen durumlara verdiği örneklerde; besinlerdeki katkı maddeleri, tarım ve veteriner ilacı kalıntıları, genetiği değiştirilmiş organizmalar, ağır metaller ve hijyenik sorunların yaratabileceği tehlikelere dikkat çekti.

Eğitmen Aliye Ergin tarafından iki gün süren eğitimde konu üzerine detaylı bilgiler aktarıldı. Ergin eğitimin ilk gününde, gıda güvenliği yönetim sistemi hakkında genel bilgiler vererek, terim ve tarifler, genel şartlar, dökümantasyon şartları, yönetim sorumluluğu ve kaynak yönetimini kapsamlı bir şekilde ele aldı. İkinci gün ise, güvenli ürün planlama ve gerçekleştirme, gıda güvenliği yönetim sisteminin geçerli kılınması, doğrulanması ve iyileştirilmesi üzerine sunumlar yapan Ergin, katılımcılara ayrıca ISO-22000 denetimi ile ilgili örnek çalışmalar da yaptırdı.

Başarılı ve verimli bir şekilde tamamlanan eğitim programı, katılımcılara "Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi" eğitim sertifikalarının verilmesiyle son buldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.