LEFKE
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ öğrencileri uyum süreci seminerlerinde bilgilendirildi

LAÜ öğrencileri uyum süreci seminerlerinde bilgilendirildi

Lefke Avrupa Üniversitesi oryantasyon günleri çerçevesinde yeni öğrencilere "Adaptasyon" konulu seminer düzenlendi.

Yayın Tarihi: 23/09/17 17:20
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ öğrencileri uyum süreci seminerlerinde bilgilendirildi
A- A A+
Lefke Avrupa Üniversitesi oryantasyon günleri çerçevesinde yeni öğrencilere "Adaptasyon" konulu seminer düzenlendi. Öğrenci Dekanlığı, Öğrenci Gelişim ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi Personeli, Uzman Psikolojik Danışman Lütfiye Tüccar'ın sunumu ile gerçekleştirilen seminerde Öğrenci Gelişim ve Psikolojik Danışmanlık merkezi hakkında bilgiler de verildi.

Sunumunda uyum sürecine değinen Tüccar, üniversite yaşantısında yaşanabilecek zorluklarla başedebilme yöntemlerinden bahsetti. Tüccar, ailelerinden ayrılan öğrencilerin özlem ve yeni ortama alışma güçlüğü çekebileceği fakat bu konuda yalnız olmadıklarını, yeni gelen diğer öğrencilerle iletişimden kaçınmamalarını, yeni kişilerle tanışarak birlikte yaşadıkları yalnızlık duygusunun geçici olduğunun bilincinde olmalarına dikkat çekti ve öğrencilerin istekleri zaman öğrenci gelişim ve psikolojik danışmanlık merkezine başvurabileceklerini belirtti.

Tüccar, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, yeni çevrelerini tanımalarını, üniversitenin olanaklarını ve fırsatlarını keşfetmelerini, ilgi ve yeteneklerinin farkına vararak, kendilerine uygun aktivitelere katılmalarının bu süreci atlatmalarında büyük katkı sağlayacağını ifade etti.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.