TURİZM
okuma süresi: 3 dak.

DAÜ "Turizmin Not Defteri" programında üniversiteler konuşuldu

DAÜ "Turizmin Not Defteri" programında üniversiteler konuşuldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kılıç'ın moderatörlüğünde gerçekleşen "Turizmin Not Defteri" isimli televizyon programına bu hafta DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altınay konuk oldu. Söz konusu programda "Üniversitelerimizde kalite ve akreditasyonlar" konuşuldu.

Yayın Tarihi: 09/02/14 18:38
okuma süresi: 3 dak.
DAÜ "Turizmin Not Defteri" programında üniversiteler konuşuldu
A- A A+

Programa konuk olan Prof. Dr. Mehmet Altınay, Prof. Dr. Hasan Kılıç ile birlikte; üniversitelerin geldiği nokta, sektör ile üniversiteler arasındaki ilişkinin önemi, çağdaş eğitim sistemlerinin üniversitelerde uygulanması, üniversiteler arası işbirliğinin geliştirilmesi ve Milli Eğitim Bakanlığı ile YÖDAK'ın yeniden yapılandırılması konuları ele aldılar.

DAÜ'nün Kalite ve Akreditasyon ile Stratejik Plan ve Avrupa Üniversiteler Birliği İlişkilerinden Sorumlu Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Altınay, 1986 yılında gelişmeye başlayan yüksek öğretimin vizyon ve misyonlarını değerlendirdi. Üniversiteler kurulduğu zaman kurumların misyonlarını açıklayan Prof. Dr. Altınay bunların, uluslararası ilişkileri arttırmak, geliştirmek, Türkiye ile var olan ilişkileri daha da güçlendirmek, KKTC'de sosyal ve kültürel yaşamın kalitesini arttırmak olduğunu aktardı. Prof. Dr. Altınay, üniversitelerin bu misyon doğrultusunda geldiği noktaya bakıldığı zaman ise, önemli bir yol katedildiğini, gayri safhi yurtiçi hasıla ile yüksek öğretimin turizmden daha fazla katkı sağladığının ortaya çıktığını ve büyük bir alan yaratıldığını vurguladı.

Kalitenin önemli bir boyut olduğundan bahseden Prof. Dr. Altınay, üniversitelerin artık dünyayla yarıştığından söz etti. Kalite ile birlikte akreditasyonların gündeme geldiğini kaydeden Prof. Dr. Altınay, akreditasyon başvurularının nasıl olduğunu, yüksek öğretimin kalitesine neler kattığını, mezunların dünya çapında iş bulma süreçlerinde nasıl etki yarattığını anlattı. Prof. Dr. Altınay daha sonra DAÜ'nün birçok fakültesine almış olduğu ve başvuruda bulunulan akreditasyonlarıyla ilgili bilgiler verdi ve DAÜ'nün itici gücüyle KKTC'deki tüm üniversitelerde söz konusu çalışmaların yürütüldüğüne dikkat çekti.

Prof. Dr. Altınay, ülkenin yüksek öğretim alanındaki yönetim eksikliğine de vurgu yaparak, tüm üniversitelerin işbirliğinde ve devlet politikası desteğiyle bir altyapı oluşturması gerektiğini belirtti.
Ülkedeki turizm okullarını ve fakültelerini de değerlendiren Prof. Dr. Altınay, eğitim kurumlarının sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak imkanlara sahip olduğunu ancak eğitim planlamasının sektör ihtiyaçları doğrultusunda yapılmasının önemine vurgu yaptı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.