TURİZM
okuma süresi: 2 dak.

Turizme İskandinav ülkeleri morali

Turizme İskandinav ülkeleri morali

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'den charter sefer ile 185 turist bugün öğleden sonra Ercan Havalimanı'ndan Adaya geldi. İskandinav ülkelerinden 2014 yılı için yapılacak charter uçuşların ilki olan sefer, Go International AS ve Tour Plus isimli seyahat acenteleri aracılığıyla Onur Havayolları tarafından gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 14/02/14 19:36
okuma süresi: 2 dak.
Turizme İskandinav ülkeleri morali
A- A A+

Turistler için Ercan Havalimanı'nda karşılama töreni düzenlendi. Yolculara ülkeye özgü yiyecek ve içecekler servis edildi, tanıtıcı broşürler dağıtıldı.

Başbakan Yardımcılığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu da karşılama sırasında hazır bulundu ve basına açıklama yaptı.

Aşıkoğlu, İskandinav ülkelerinden 2014'ün ilk charter seferinin bugün gerçekleştiğini, üç yıldan beri bu pazarı açmak adına çalışmalar yapıldığını belirtti. Aşıkoğlu, "Ne mutlu ki bugün bu uçuş gerçekleşti" dedi.

Turizmde sezonu uzatmaya çalıştıklarına işaret eden Aşıkoğlu, 6 ay olan sezonunun 11 aya uzadığını belirtti. Turistlerin genelde üç veya dört yıldızlı otellerde, oda-kahvaltı şeklinde konakladığını söyleyen Aşıkoğlu, bunun tercih edilen bir sistem olduğunu ifade etti.

Aşıkoğlu, charter seferle ülkeye turist getirilmesinde katkısı olan herkese teşekkür etti.

2014 BİTTİ BİLE

Go International AS Direktörü Bülent Matben, İskandinav ülkelerinden geçen yıldan itibaren turist getirmeye başladıklarını İsveç ve Norveç'in ardından bu yıl ilk kez Finlandiya'dan turist geldiğini ifade etti.

Matben, "2014 yılını bitirmiş gibiyiz, şimdi 2015 yılında karar verip nereye gittiğimizi göreceğiz" dedi.

Tour Plus Genel Müdürü Bora Özgen de, hükümetin verdiği teşviklerin işe yaradığını belirtti.

Sonbahar ve kış turizminin canlandırmak için çalıştıklarını söyleyen Özgen, İskandinav piyasasını canlandırmak için verdikleri mücadelenin başarılı olduğunun görüldüğünü kaydetti.

T&T Airport Genel Müdürü Serhat Özçelik de turizmin iyi bir noktaya geldiğini, havalimanı işletmesi olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. Özçelik, 2014 yılında yolcu sayısının yükseleceğini ifade etti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.